Μονοπώλιο ….τέλος ;

Εδώ και 4 χρόνια περίπου έχει αρχίσει να γυρίζει αντίστροφα η υπόθεση μονοπωλίου στο στοίχημα για την Ελλάδα.Αυτό το ”φαινόμενο” έχει αυξήσει τις εταιρίες στο διαδίκτυο και είναι ο κύριος λόγος που έχει μεγαλώσει δραματικά και το παράνομο στοίχημα στην χώρα μας.  Το έχω πει,και το έχω γράψει πολλές φορές ότι η άρση του μονοπωλίου […]

Εδώ και 4 χρόνια περίπου έχει αρχίσει να γυρίζει αντίστροφα η υπόθεση μονοπωλίου στο στοίχημα για την Ελλάδα.Αυτό το ”φαινόμενο” έχει αυξήσει τις εταιρίες στο διαδίκτυο και είναι ο κύριος λόγος που έχει μεγαλώσει δραματικά και το παράνομο στοίχημα στην χώρα μας.

 Το έχω πει,και το έχω γράψει πολλές φορές ότι η άρση του μονοπωλίου μόνο καλά έχει να αποφέρει και σε εμάς(πελάτες) αλλά και στην ΟΠΑΠ ΑΕ. Πολλές φορές η κρατική εταιρεία δείχνει να μην σέβεται τους πελάτες της,να μην τους υπολογίζει και το μόνο που καταφέρνει είναι να τους οδηγεί στο διαδυκτιακό στοίχημα.Οι ελπίδες μας λοιπόν είναι αποκλειστικά στις δύο εταιρείες William Hill και StanleyBet(μέχρι τώρα) οι οποίες έχουν αρχίσει τον ΄΄πολεμο΄΄ στο ελληνικό μονοπώλιο. Οι βρετανικές εταιρείες επιδιώκουν την άρση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην εγχώρια  ελληνική αγορά αθλητικού στοιχηματισμού που έχει τζίρο για το ΄΄ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ΄΄ και μόνο περίπου 2 δις ευρώ.Το ελληνικό κράτος απέρριψε πολλές φορές τις προσπάθειες των δύο Αγγλικών εταιρειών και πλέον το Συμβούλιο της Επικρατίας έχει αναλάβει την υπόθεση.

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού σε μια περίοδο η κινητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ελληνικό επίπεδο είναι μεγάλη.Βέβαια, από την πλευρά της η διοίκηση της ΟΠΑΠ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μονοπωλίου.

 Γεγονός είναι πως και οι δύο εταιρείες επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα μέσω δικτύου πρακτορείων και όχι μέσω του διαδικτύου όπως πχ η βρετανική Betfair, η bwin, Liberobet,κ.α

 Το σίγουρο είναι πως αυτός ο χρόνος είναι ιδιαίτερα κομβικός και στοιχηματίζω ότι ολοένα και παραπάνω θα πληθαίνουν οι εταιρείες που θα θελήσουν να μπουν στον ελληνικό χώρο επίσημα πλέον,με πρακτορεία.Η ιδέα όμως και μόνο της ”εισβολής” αυτής έχει καλυτερεύσει τα πράγματα όσον αφορά την τακτική του Οργανισμού,φανταστείτε να υλοποιηθεί….

[email protected]