Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα

Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα; 8 απλοί λόγοι που αδειάζουν την μπαταρία στο κινητό μας πιο γρήγορα από τι περιμένουμε…

Σίγουρα εσείς που δεν βγαίνετε από το σπίτι χωρίς το powerbank θα θυμάστε ή μάλλον θα αναπολείτε εκείνα τα παλιά καλά κινητά που τα φορτίζατε κάθε 3-4 μέρες.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες από τις εταιρίες κατασκευής smartphone οι 48 ώρες παραμένουν μάλλον το όριο αντοχής της μπαταρίας της συσκευής μας, προτού χρειαστεί νέα φόρτιση.

Γιατί η μπαταρία του κινητού αδειάζει γρήγορα

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιμηκύνουμε το χρόνο ζωής της μεταξύ των φορτίσεων, χωρίς πολύ κόπο:

 1. Φωτεινότητα της οθόνης:

  μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στο 50% δεν χάνετε και πολύ από ευκρίνεια και μειώνετε την κατανάλωση της μπαταρίας.

 2. Διαρκής αναζήτηση WiFi:

  κλείστε το κουμπάκι του WiFi και θα διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας αδειάζει πιο αργά. Το ίδιο ισχύει και για το Bluetooth. Ανοίξτε τα όταν τα χρειάζεστε.

 3. Διαρκείς ειδοποιήσεις:

  μηνύματα, Facebook, Twitter, e-mail, LinkedIn… Όλα αυτά σας στέλνουν διαρκώς ειδοποιήσεις που, ενδεχομένως, δεν χρειάζεστε. Απενεργοποιήστε όποιες κρίνετε λιγότερο σημαντικές.

 4. Λειτουργία παρασκηνίου:

  κάποιες εφαρμογές, ακόμα κι αν τις κλείσετε, συνεχίζουν να λειτουργούν στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια. Απενεργοποιήστε τις και θα βρείτε την υγειά… της μπαταρίας σας.

 5. Υπερβολική χρήση:

  παίζετε κάποιο παιχνίδι με πολλά γραφικά; Βλέπετε πολλά βίντεο; Κοιτάτε κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό σας; Μην απορείτε που η μπαταρία τελειώνει γρήγορα…

 6. Συγχρονισμός εφαρμογών και δεδομένων:

  το να έχετε συγχρονισμένους τους λογαριασμούς σας στο e-mail σας είναι χρήσιμο. Το να επιτρέπετε να συγχρονίζουν διάφορες εφαρμογές με δεδομένα δεν είναι ούτε απαραίτητο και τρώει και πολύ ενέργεια.

 7. Παλιό λογισμικό/λειτουργικό:

  υπάρχει λόγος που οι εταιρείες σας καλούν να αναβαθμίζετε κάθε τόσο το λογισμικό των εφαρμογών ή και το λειτουργικό της συσκευής. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ενέργειας της συσκευής.

 8. Πρόβλημα της συσκευής:

  αν η μπαταρία της συσκευής σας αδειάζει απότομα, δεν φορτίζει, παρουσιάζει άλλα προβλήματα διαχείρισης ενέργειας, ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα και καλό είναι να τη δει ειδικός.