Το νέο κόλπο για να κλέβουν μέσω POS

Το νέο κόλπο για να κλέβουν μέσω POS: Δημοσίευμα της Telegraph αποκαλύπτει τον τρόπο που μπορούν να μας κλέψουν χρήματα από πιστωτικές κάρτες με μηχάνημα POS…

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph αποκαλύπτει τον νέο τρόπο κλοπής από πιστωτικές κάρτες με τεχνολογία ανέπαφης συναλλαγής αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοχοι των καρτών αυτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph με ανάρτηση στο προφίλ δημοσιογράφου στο Facebook απεικονίζεται σε φωτογραφία ένας άνδρας, ο οποίος ενώ επέβαινε σε συρμό του μετρό είχε σε λειτουργία ένα φορητό τερματικό αποδοχής καρτών POS (Point of Sale).

Ο Τζάρβις, δήλωσε πως ο νεαρός είχε θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα για να κλέψει χρήματα από τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, εν αγνοία των συνεπιβατών του.

“Αυτός ο τύπος εντοπίστηκε να τριγυρίζει με ένα μηχάνημα POS. Αυτό που χρειάζεται μόνο να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί για τα ποσά μικρότερα των 30 λιρών και μετά να αγγίξει το μηχάνημα στην τσέπη που βρίσκεται το πορτοφόλι σας”, γράφει ο Βρετανός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τις συναλλαγές μέχρι 30 λιρώνο κάτοχος της κάρτας δεν είναι υποχρεωμένος να πληκτρολογήσει τον κωδικό του στο τερματικό αποδοχής καρτών, επομένως, δίχως να το γνωρίζει μπορεί να… χρηματοδοτεί τους επιτήδειους που διαθέτουν ένα φορητό POS και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι απαραίτητη ούτε η αυτόματη έγκριση των τραπεζών για την συναλλαγή, γεγονός που όπως τονίζει ο Telegraph, οι αγορές ενδέχεται να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του κατόχου κάρτας για αρκετό καιρό αφού έχει δηλωθεί κλοπή ή απώλεια κάρτας, στοιχείο που δίνει στους κλέφτες τη δυνατότητα να δράσουν ανενόχλητοι.

Εξάλλου, η Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας (Royal Bank of Scotland) και η Εθνική Τράπεζα Γουέστμινστερ (National Westminster Bank) παραδέχθηκαν πως “στη θεωρία ένας μικρός αριθμός συναλλαγών με “contactless” κάρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν δοθεί εντολή για ακύρωση κάρτας”.