Πόσο σημαντικός είναι τελικά ο αφυγραντήρας;

Πόσο σημαντικός είναι τελικά ο αφυγραντήρας; Πώς μία απλή οικιακή συσκευή μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα μας, αλλά και να μειώσει τα έξοδα θέρμανσης;

Σε αντίθεση με την πτώση της θερμοκρασίας που γίνεται εύκολα αντιληπτή τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, την υγρασία πολλές φορές δεν την αντιλαμβανόμαστε παρά μόνο όταν είναι ήδη αργά.

Οι συνέπειες της υγρασίας αντανακλούν με καταστροφικές συνέπειες τόσο στο ίδιο μας το σπίτι με τη δημιουργία μούχλας και τη διάβρωση επιφανειών, όσο και στην υγεία μας. Αλλεργίες, δερματοπάθειες, κρίσεις άσθματος, ξερόβηχας, αλλά και ρευματισμοί ή το αίσθημα μίας διαρκούς κόπωσης είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα μιας ανθυγιεινής, ιδιαίτερα υγρής ατμόσφαιρας.

Η υγρασία έχει πολλά αίτια εμφάνισης και δεν οφείλεται αποκλειστικά στο κλίμα της περιοχής που διαμένετε.

Ανεπαρκής εξαερισμός, χώροι που μένουν κλειστοί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, υπόγεια διαμερίσματα, μικροί χώροι διαβίωσης, ή ακόμα και επαγγελματικοί χώροι που δεν αερίζονται σωστά είναι τα κατ’ εξοχήν σημεία όπου η υγρασία ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή της.

Σε τι μας βοηθάει ένας αφυγραντήρας;

Ο πολυτιμότερος σύμμαχός σας στη μάχη ενάντια στην υγρασία και το ανθυγιεινό περιβάλλον είναι σαφώς ο αφυγραντήρας, που όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα της υγρασίας, αλλά παράλληλα καταπολεμά αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα, αλλά και τη μούχλα. Ένα επιπλέον δυσάρεστο προϊόν της υγρασίας που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ο αφυγραντήρας είναι οι δυσάρεστες οσμές που παραπέμπουν σε ένα αίσθημα “κλεισούρας”.

Με την τοποθέτηση και την χρήση του αρχίζετε να αναπνέετε πιο ευχάριστα και να κινείστε με μεγαλύτερη άνεση στον χώρο σας. Παράλληλα αλλάζει και η καθημερινότητά σας, καθώς τα τρόφιμα σας όπως για παράδειγμα το ψωμί ή τα δημητριακά σας θα παραμένουν για περισσότερο χρόνο φρέσκα, ενώ ακόμα και τα ρούχα που απλώνετε μέσα στο σπίτι θα στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα.

Ξενοιάστε από τις πολύπλοκες ρυθμίσεις,τοποθετήστε τον αφυγραντήρα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας και απολαύστε ένα περιβάλλον ΧΩΡΙΣ υγρασία.

Όσον αφορά το περιβάλλον του σπιτιού ο αφυγραντήρας καταπολεμά τη δημιουργία της σκόνης, προστατεύει από την σκουριά και εξαφανίζει τη μούχλα, συμβάλλοντας γενικότερα στην πιο υγιεινή λειτουργία του οικιακού και επαγγελματικού περιβάλλοντός σας. Οι αφυγραντήρες κατά κανόνα δεν είναι θορυβώδεις, ορισμένοι όμως διαθέτουν εξειδικευμένη επιλογή ρύθμισης για εντελώς αθόρυβη λειτουργία.

Η πιο απλή λύση για οικονομικότερη θέρμανση

Έχοντας μειώσει τα επίπεδα της υγρασίας στον χώρο μειώνετε και τα έξοδα θέρμανσης, καθώς οι πηγές θερμότητας που χρησιμοποιείτε περιορίζονται στο να αυξήσουν την θερμοκρασία σε ένα υγιές περιβάλλον, καταναλώνοντας δηλαδή λιγότερη ενέργεια. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς την χρήση αφυγραντήρα ακόμα και όταν θερμαίνεται ένας χώρος η υγρασία μειώνεται πρόσκαιρα και επανέρχεται στα προηγούμενα επίπεδά της μόλις διακοπεί και η θέρμανση. Η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμό με την ιδανική θερμοκρασία που δημιουργείται πλέον με ευκολία στον χώρο καθιστούν την αγορά ενός αφυγραντήρα ως την οικονομικότερη και αποδοτικότερη επιλογή. Ακόμα όμως και σε περιόδους που η θερμοκρασία είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, η χρήση του αφυγραντήρα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

 

Ο αφυγραντήρας είναι πλέον μια αρκετά διαδεδομένη οικιακή συσκευή και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές ώστε να διαλέξετε αυτόν που είναι πλέον κατάλληλος για τις δικές σας ανάγκες.

Τα επίπεδα υγρασίας καθώς και τα τετραγωνικά που θέλετε να καλύψετε είναι ένας βασικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην τελική σας επιλογή. Υπάρχουν ειδικά μοντέλα για τις περιπτώσεις που το πρόβλημά σας εντοπίζεται αποκλειστικά σε συγκεκριμένα δωμάτια, αλλά και αφυγραντήρες που είναι ικανοί να καλύψουν μέχρι και 120τμ.

Συχνά η λύση στο πρόβλημα μας είναι απλούστερη από όσο αρχικά νομίζαμε, και στην προκειμένη περίπτωση της υγρασίας και του δυσάρεστου κλίματος η χρήση του αφυγραντήρα είναι μια λύση άκρως υγιεινή, αλλά και εξαιρετικά οικονομική.