Κανένα όριο στην διάδοση των fake news

Κανένα όριο στην διάδοση των fake news: Όταν μιλάμε για τον ΣΚΑΙ και τις φίρμες του τότε δεν υπάρχει κανένα όριο στην διάδοση των fake news…

Κανένα όριο στην διάδοση των fake news: Όταν μιλάμε για τον ΣΚΑΙ και τις φίρμες του τότε δεν υπάρχει κανένα όριο στην διάδοση των fake news…

Το Μακεδονικό είναι όπως καθένας αντιλαμβάνεται, ιδανικό θέμα, ώστε κάποιος να προπαγανδίσει τις απόψεις του. Υπάρχει βέβαια και η λύση για έναν δημοσιογράφο να γράψει την άποψή του εκφράζοντας την αντίθεσή του, κάτι το οποίο είναι και σεβαστό αλλά φυσικά και αναγκαίο για τον διάλογο.

Αυτό όμως είναι βέβαιο πως δεν θα βρει την ίδια ανταπόκριση με μια εικόνα για παράδειγμα από την οποία μπορεί κανείς να εξάγει τα συμπεράσματα που τον βολεύουν και να τα πασάρει επίσης όπως τον βολεύουν.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και πολιτικός ρεπόρτερ που επί χρόνια καλύπτει ΝΔεπέλεξε τον δρόμο της διασποράς ψευδών ειδήσεων ώστε να υποστηρίξει τις θέσεις του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, ανάρτησε στο twitter μια φωτογραφία στην οποία εργάτες από την πΓΔΜ φαίνονται να κρατούν στα χέρια τους μια πινακίδα με την προηγούμενη ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων το οποίο είχε βαφτιστεί από τους γείτονές μας ως «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο Γιάννης Πιτταράς, με την “εγκυρότητα” του πολιτικού συντάκτη, αναφέρει στο σχόλιό του με το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία πως έπειτα από τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜοι Σκοπιανοί «ξαναβάζουν τις πινακίδες» και σ’ αυτές «θα τοποθετήσουν μικρές μεταλλικές πλακέτες με την υποσημείωση ”σε ένδειξη φιλίας με την Ελλάδα”».

Είναι βέβαιο πως ο κ. Πιτταράς γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παλιά και δείχνει ακριβώς το αντίθετο, αφού οι εργάτες που εμφανίζονται στην εικόνα δεν επανατοποθετούν την πινακίδα, αλλά αντιθέτως την κατεβάζουν. Αυτό συνέβη τον χειμώνα, στο πλαίσιο της απόφασης της πΓΔΜ να αλλάξει ονόματα σε δρόμους αλλά και στο κεντρικό της αεροδρόμιο ώστε να μην παραπέμπουν στην ελληνική Μακεδονία. Επρόκειτο για μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της γειτονικής χώρας, ώστε να υπάρξει επιτέλους συμφωνία.

Ακόμη όμως κι αν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν γνώριζε το γεγονός, ούτε και την ύπαρξη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ακόμη κι αν έπεσε «θύμα» της προπαγάνδας κάποιου άλλου, δεν πρόσεξε πως οι εργάτες φορούν μπουφάν; Δεν πρόσεξε πως η εικόνα είναι τραβηγμένη τον χειμώνα και πάντως σίγουρα όχι τώρα;

Από τα νεύρα τους έχουν μπλέξει και τις εποχές… πέρα από τα μπούτια τους βέβαια