Η… θηλυκή πλευρά του “Fight Academy”

Η Γεωργία Θεοδοσάκη φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Αthletic Radio 104.2 και μίλησε για γυναίκες και Kickboxing.

Η Κρητικιά πρωταθλήτρια και προπονήτρια της πυγμαχίας και του kick boxing, Γεωργία Θεοδοσάκη, βρέθηκε στο στούντιο του Αthletic Radio 104.2 μιλώντας στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη για γυναίκες και Kickboxing και την  θηλυκή πλευρά του «Fight Academy».

Αναλυτικά όσα είπε o Γεωργία Θεοδοσάκη στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την… θηλυκή πλευρά του “Fight Academy”

“Η γυναικεία συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα δεν ήταν πάντοτε αυτονόητη όσο την θεωρούμε σήμερα.

Καθώς η γυναίκα κατακτούσε όλο και περισσότερα ανδροκρατούμενα αγωνίσματα, όπως εκείνα του στίβου, πολλοί ήταν οι επικριτές της, οι οποίοι δεν άντεχαν την παρουσία της μέσα στα στάδια.

Για να την αποτρέψουν άρχισαν να αμφισβητούν την θηλυκότητά της, να φέρνουν ως πρόβλημα τον περιοδικό κύκλο, την ακινησία λόγω εγκυμοσύνης, την ικανότητα άσκησης στην μέση ηλικία, αλλά και τις φυσιολογικές διαφορές της από τους άνδρες για την απόδοσή της”.

Για το Kickboxing και η συμβολή του στην υγεία της γυναίκας

“Το Kickboxing είναι άθλημα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αν και παρεξηγημένο, πολλές είναι οι γυναίκες που το επιλέγουν πλέον ως βασικό τρόπο εκγύμνασης πέρα από τους κλασσικούς. Ίσως είναι η δυναμική του, αλλά και όλα τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία της γυναίκας, τα οποία το κάνουν ελκυστικό.

Της δίνει την δυνατότητα να γυμνάσει όλο το σώμα σε κάθε προπόνηση, αλλά και να ακονίσει την αντίληψη της. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η πυγμαχία και τα λακτίσματα, απαιτεί την εκμάθηση τεχνικής, χρειάζεται δύναμη, ταχύτητα, έκρηξη, αποφασιστικότητα και αντίληψη. Τα οφέλη του στην υγεία πιο συγκεκριμένα είναι τα εξής:

 1. Βελτίωση καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια άσκηση
 2. Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή, την ισορροπία και των συντονισμό των κινήσεων του σώματος
 3. Επιβράδυνση των φυσιολογικών μαρασμών του σώματος (πτώση μυικότητας με την αύξηση της ηλικίας, οστεοπόρωση κ.α.)
 4. Ενδείξεις για προστασία από νοσογόνους καταστάσεις που δημιουργούν κακοήθεις όγκους στα γεννητικά όργανα
 5. Βελτίωση μυϊκότητας
 6. Έλεγχος σωματικού βάρους
 7. Βελτίωση κυτταρίτιδας
 8. Μείωση κινδύνου για καρδιοπάθειες ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης
 9. Μείωση των ψυχολογικών επιδράσεων και αρνητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
 10. Μείωση των συμπτωμάτων της επώδυνης έμμηνους ρύσης
 11. Βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας για την εγκυμοσύνη
 12. Μειώνει το στρες της καθημερινότητας αφού αυξάνει την έκκριση των ενδορφινών, ορμονών που βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να ηρεμήσει”.

Για τις  επιδράσεις του Kickboxing στην γυναικεία ψυχολογία

“Παίρνοντας μέρος μία γυναίκα στο άθλημα του Kickboxing δεν αποκομίζει μονάχα σωματικά οφέλη, αλλά και ψυχολογικά. Τα οφέλη:

 1. Τόνωση της αυτοπεποίθησης, της αποφασιστικότητας και της αυτοεκτίμησης
 2. Προσφέρει ευεξία και αυξάνει την ενεργητικότητα
 3. Προσφέρει αυτογνωσία, καλύτερη γνώση του εαυτού της, των δυνατοτήτων του σώματος και των ορίων της ψυχής της
 4. Αυξάνει τον δυναμισμό της
 5. Κοινωνικοποιείται
 6. Βελτιώνει τον σεβασμό και την πειθαρχία
 7. Βελτιώνει την συγκέντρωση
 8. Βελτιώνει τον αυτοέλεγχο”.

Για το Kickboxing ως αυτοάμυνα

“Με τον όρο αυτοάμυνα εννοούμε το πλήθος των τεχνικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να βγούμε από μία δυσάρεστη κατάσταση για εμάς χωρίς σωματικές βλάβες ή απώλειες. Η λέξη αυτοάμυνα εμπεριέχει μέσα την λέξη «αυτοπροστασία», εννοώντας την πρόληψη και την μη εμπλοκή, αυτή καθαυτή, σε μία δυσάρεστη κατάσταση.

Άρα λοιπόν, προηγείται της λέξης αυτοάμυνα. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που η μη εμπλοκή είναι δύσκολη έως και απίθανη να μην συμβεί, καθώς ο θύτης είναι αποφασισμένος να ενεργήσει.

Το Kickboxing είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της αυτοάμυνας προσφέροντας στην γυναίκα την απαραίτητη πυγμαχία, τα λακτίσματα, τα γόνατα και τους αγκώνες που χρειάζονται ώστε να προστατεύσει τον εαυτό της. Βασικό στοιχείο που της αναπτύσσει επίσης είναι και η ικανότητά της να αντιδρά.

Την εκπαιδεύει λοιπόν κυρίως να μάθει να αντιδρά σε μία δύσκολη κατάσταση, με τον οποιονδήποτε τρόπο εκείνη θεωρεί πρακτικότερο ώστε να αποφύγει ένα κακό συμβάν. Οι γυναίκες εκείνες που επιλέγουν το Kickboxing ως μία μορφή αυτοάμυνας παρά ως άθλημα, θα πρέπει να τις ενδιαφέρει κυρίως όχι η σωστή εκτέλεση μιας τεχνικής, αλλά η χρήση μιας τεχνικής με οποιονδήποτε τρόπο, αρκεί να της είναι χρήσιμη.

Από όποια πλευρά λοιπόν και αν δούμε το Kickboxing, είτε ως άθλημα είτε ως μορφή αυτοάμυνας, μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να αποκομίσουν. Είναι ένα είδος εκγύμνασης που δίνει τόνωση και στον χαρακτήρα της γυναίκας και στο σώμα της”.

Για το «Fight Academy» 

«Βρίσκεται στην Θέρισο στην οδό Πελοποννήσου 31. Υπεύθυνος είναι ο κ.  Κουγιουμιτζάκης και είμαι η βοηθός του. Υπάρχουν τμήματα σε διάφορες ηλικίες με προσιτές τιμές. Πληροφορίες: Κουγιουμιτζάκης Μιχάλης, τηλ: 6974600386».