Το Twitter σβήνει όσους ασχολούνται με την… τρομοκρατία!!!

Το Twitter που είναι το βασικό εργαλείο διάδοσης μηνυμάτων μίσους αποφάσισε να σβήνει τελικά όσους ασχολούνται με την… τρομοκρατία!!!

Το Twitter που είναι το βασικό εργαλείο διάδοσης μηνυμάτων μίσους αποφάσισε να σβήνει τελικά όσους ασχολούνται με την… τρομοκρατία!!!

Το περασμένο εξάμηνο, το Twitter ανακοίνωσε ότι έχει προβεί στη διαγραφή 299.000 λογαριασμών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι στο 75% των περιπτώσεων οι λογαριασμοί παύθηκαν προτού να στείλουν το πρώτο τους tweet, στοιχείο που θέλει να δείξει ότι το δίκτυο έχει τον τρόπο να προλαμβάνει την διάδοση μηνυμάτων ενοχλητικού περιεχομένου μέσα από τα tweets.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του έτους, το Twitter εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό εργαλείο για τη διάδοση τρομοκρατικών μηνυμάτων.

To Twitter σημειώνει ότι μόλις το 2% των λογαριασμών που αποδείχθηκαν ότι είναι ύποπτοι για τη διάδοση τρομοκρατικών μηνυμάτων έχουν υποδειχθεί στο Twitter από κυβερνητικούς παράγοντες διαφόρων χωρών, αφού οι κυβερνητικές υπηρεσίες υπέβαλλαν 716 αναφορές που είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 5.929 λογαριασμών.

Μέσα από το επίσημο blog του, το Twitter σημείωσε ότι οι λογαριασμοί που έκλεισαν προωθούσαν τη βία, η οποία σχετίζεται με το έργο διεθνώς αναγνωρισμένων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως είναι το ISIS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον τελευταίο καιρό οι κυβερνήσεις σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και αλλού πιέζουν τους μεγάλους παίκτες του Κυβερνοχώρου, όπως είναι το Facebook, η Google και το Twitter στο να περιορίσουν όσο είναι αυτό εφικτό τη διάδοση μηνυμάτων που ενισχύουν τις τρομοκρατικές ιδέες μέσα από τα δίκτυά τους.

Ελπίζουμε το δημοφιλές δίκτυο να μην μείνει απλά σε όσους έχουν σχέση με την τρομοκρατία αλλά να προχωρήσει και στον έλεγχο όσων γενικά προβάλλουν ρατσιστικές απόψεις αλλά και γενικά προωθούν το διχασμό της κοινωνίας με κάθε λογής μηνύματα μίσους… χωρίς όμως να πέρασουν το λεπτό όριο της λογοκρισίας!!!