Πρωτοπόρος η Κρήτη για τον ελληνικό τουρισμό

Η Κρήτη, ο πρώτος προορισμός που πετυχαίνει τον στόχο για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο!!!

Η Κρήτη, ο πρώτος προορισμός που πετυχαίνει τον στόχο για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο!!!

  • Μεγάλη κερδισμένη από τα συνεχή ρεκόρ των τελευταίων χρόνων στον τουρισμό αποδεικνύεται η Κρήτη, αφού δείχνει πρωτοφανή ικανότητα αφομοίωσης όλων των νέων τάσεων στον τουρισμό.
  • Εκεί που φέτος άλλοι δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα ή οι Κυκλάδες δείχνουν σημάδια κορεσμού, η Κρήτη δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα.
  • Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους από τον μέσο όρο του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος είναι διπλάσιος που παγκόσμιο ρυθμού ανάπτυξης.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, τονίζοντας ότι η Κρήτη συγκαταλέγεται δικαιολογημένα στους πρωταγωνιστές για το 2017 και διατηρεί την πολύ ισχυρή δυναμική των τελευταίων ετώνμε πολλές νέες πτήσεις απευθείας από το εξωτερικό (210 επιπλέον πτήσεις και 102.000 επιπλέον θέσεις επιβατών εξωτερικού σε σχέση με το 2016), και με ενδείξεις για διψήφια αύξηση κρατήσεων και υψηλές πληρότητες από την έναρξη της σεζόν.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2016 περισσότεροι από 4,5 εκατ. (4.536.952 επισκέψεις) τουρίστες επισκέφτηκαν την Κρήτη, πραγματοποιώντας σχεδόν 40 εκατ. διανυκτερεύσεις (39.377.523). Και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ακόμη μία χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Κρήτης με πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες, αφού όλα τα μηνύματα από τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου κάνουν λόγο για διψήφια αύξηση σε όλες της περιοχές του νησιού.

Ήδη το α’ οκτάμηνο του 2017 καταγράφηκε ρεκόρ επιβατικής κίνησης εξωτερικού στα αεροδρόμια της Κρήτης. Συνολικά ως και τον Αύγουστο επισκέφτηκαν την Κρήτη 1.617.847 επιβάτες εξωτερικού μέσω του αεροδρομίου Χανίων σημειώνοντας αύξηση 7,2% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ, μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου επισκέφτηκαν την Κρήτη 3.315.075 επιβάτες εξωτερικού. Σημειώνεται ότι φέτος ενισχύθηκε σημαντικά το πτητικό έργο και από το αεροδρόμιο Σητείας, κυρίως από και προς τις Σκανδιναβικές χώρες, σημειώνοντας αύξηση επιβατών 33,8% στο οκτάμηνο με 21.943 επιβάτες έναντι 16.404 επιβατών πέρυσι.

Ενώ, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, θεαματικά είναι τα στοιχεία και για το μήνα Σεπτέμβριοο οποίος κινείται εξίσου σε πολύ υψηλά επίπεδα αφίξεων. Αφίξεις όμως τουριστών φέτος αναμένεται να συνεχίσουν ως το τέλος του χρόνου, αφού για πρώτη χρονιά η Κρήτη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει επισκέπτες και τους 12 μήνες του χρόνου.

Η Υπουργός Τουρισμού επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, μιας και φέτος περισσότεροι από 40.000 χιλιάδες ξένοι επισκέπτες, κυρίως από πόλεις της Γερμανίας, θα εγκαινιάσουν τον χειμερινό τουρισμό στο νησί μέσω πιλοτικού προγράμματος τοπικών ξενοδόχων και της Aegean, τόσο πριν, όσο και μετά τα Χριστούγεννα, ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου του Υπ.Τουρισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Το πρώτο πακέτο του προγράμματος, που ξεκινάει 15 Οκτωβρίου και κλείνει 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Μανώλη Τσακαλάκη, έχει κλείσει 100%, ενώ για τις ημερομηνίες από 15 Ιανουαρίου έως 7 Μαΐου, οι κρατήσεις έφτασαν ήδη το 90%, με αποτέλεσμα λόγω της πολλή μεγάλης ζήτησης που σημειώνουν οι κρατήσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 60.000 οι “χειμερινοί” επισκέπτες στην Κρήτη.

Η επιτυχία του προγράμματος σίγουρα θα βρει γρήγορα μιμητές και θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της Κρήτη, αλλά και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Ενώ, η Ε.Κουντουρά επεσήμανε το παράλληλα άνοιγμα που επιχειρεί το Υπ.Τουρισμού σε μακρινούς ταξιδιώτες από τις χώρες της Ασίας ή της Αμερικής με την δρομολόγηση απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και στα έσοδα, αφού διαμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ξοδεύουν περισσότερο από τους Ευρωπαίους.