Εργασία με έδρα το σπίτι και φουλ στιλ!!!

Όλο και πιο συχνά βλέπουμε μεταφορά της επιχειρηματικής έδρας στο σπίτι. Για να πετύχει όμως χρειάζεται και στιλ, το έχουμε;

Όλο και πιο συχνά βλέπουμε μεταφορά της επιχειρηματικής έδρας στο σπίτι. Για να πετύχει όμως χρειάζεται και στιλ, το έχουμε; 

Το βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Άνδρες και γυναίκες που έχουν μετατρέψει το πιο φωτεινό μέρος του σπιτιού (ή το πιο σκοτεινό) για να δημιουργήσουν έναν χώρο εργασίας. Μήπως ήρθε η στιγμή να ανανεώσουμε το γραφείο μας;

  • Ραντεβού στο γραφείο

Χωρίς διαλείμματα. Αγνοείς το τηλέφωνο του σπιτιού, το ψυγείο, όλες τις δουλειές που μπορούν να περιμένουν. Προσπαθείς να είναι το γραφείο σου όσο γίνεται πιο τακτικό, να μην τσεκάρεις τα email σου κάθε πέντε λεπτά και να συγκεντρωθείς. Γεμίζεις τον υπολογιστή με κίτρινα χαρτάκια για να μην ξεχάσεις τίποτα.

  • Και η αισθητική;Η λειτουργικότητα; Η απόδοση; Η παραγωγικότητα; 

Στην Αμερική λίγοι πηγαίνουν στο γραφείο. Οι συναντήσεις κανονίζονται σε καφέ με wi-fi, τα ραντεβού γίνονται με Skype, από όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, η φυσική παρουσία γίνεται όλο και πιο σπάνια.

  • Eργασία και χαρά

Και στην Ελλάδα της ανεργίας, της κρίσης, των νέων ευκαιριών, η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική. Το βλέπεις γύρω σου. Και το καταγράφεις. Ένα γραφείο στο σπίτι είναι απαραίτητο. Και αν μπορούμε να διδαχτούμε κάτι από την εμπειρία ταλαντούχων διακοσμητών, είναι πως έχει σημασία που τοποθετούμε τον πάγκο εργασίας. Εκείνο που προτείνουν είναι να βρίσκεται μπροστά σε κάτι που μας εμπνέει.

  • Γραφείο με θέα

Ένα ηλιόλουστο παράθυρο, οικογενειακές φωτογραφίες, ένα καλοκαιρινό τοπίο, ένα αγαπημένο έργο τέχνης, φράσεις που μας εμπνέουν και θέλουμε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά για να μην ξεχνάμε τους στόχους μας. Το γραφείο μας αποτελεί καθρέφτη της καριέρας μας. Από δω και πέρα. Που βρισκόμαστε τώρα, ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να γίνουμε, που θέλουμε να πάμε.

  • Με ρόδες

Όσο πιο ευχάριστο είναι το εργασιακό μας περιβάλλον, ο χώρος στο σπίτι, τόσο πιο παραγωγικοί θα είμαστε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Να μην ξεχνάμε και την καρέκλα, το κάθισμα, με ή χωρίς ρόδες, δερμάτινο ή υφασμάτινο, σίγουρα αναπαυτικό, με πλάτη, όχι τόσο για να βουλιάζουμε, ούτε να κοιμηθούμε. Κι εδώ η αισθητική με την χρηστικότητα δεν πάνε πάντα παρέα. Είναι από τις στιγμές που θα πρέπει να θυσιάσουμε τη μόδα για κάτι πρακτικό και φιλικό στην σπονδυλική μας στήλη. Κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

  • Τετράποδα και φυτά ευπρόσδεκτα

Η ιδανική λύση είναι να ανακαλύψουμε σε κάποιο παζάρι ή site μια vintage καρέκλα και να αλλάξουμε το ύφασμα της ή να την ντύσουμε πρόχειρα με ένα κομμάτι γούνα για να νιώσουμε αυτόματα πιο ζεστά. Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε στο γραφείο μας; Ράφια και κουτιά για να είναι όλα τακτοποιημένα.

Φυτά. Αν έχουμε και κατοικίδια, ακόμη καλύτερα. Για την καταπολέμηση του στρες. Στην Αμερική (και πάλι), μαθαίνουμε ότι μετά από στατιστικές που αποδεικνύουν πόσο καλύτερα αισθανόμαστε όταν έχουμε ένα ζώο κοντά μας, οι υπάλληλοι μπορούν να παίρνουν στη δουλειά και τον σκύλο τους… Όποιος δεν έχει, μπορεί πάντα να πάει αγκαλιά με την γλάστρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook