Ο Λευτέρης Πετρούνιας δηλώνει έτοιμος για ένα ακόμα χρυσό

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (07/10).

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (18/9) η αποστολή των Ελλήνων γυμναστών που αγωνίστηκε στο Challenge Cup που διεξήχθη στο Παρίσι (17-18/9).

Κατά την άφιξη της αποστολής ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε έτοιμος για ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο.

Αρχικά, ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων στον κόσμο τόνισε: 

“Αυτό το μετάλλιο θα πω ότι μου δίνει αυτοπεποίθηση. Μία τέτοια εκτέλεση μπορούμε να τη συγκρίνουμε με αυτή που έκανα στο Ρίο. Παρά το γεγονός ότι είχα ένα δύσκολο καλοκαίρι με τον ώμο μου πιστεύω ότι μου δίνει αυτοπεποίθηση ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στο Μόντρεαλ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα που είχε στον ώμο του: “Έκανα τρεις θεραπείες την ημέρα από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο. Ευτυχώς έχω φτιάξει ένα καλό τιμ. Κατάφερα να επιστρέψω μετά από κάποιες δυσκολίες. Για να καταλάβετε για πρώτη φορά ακούμπησα κρίκους τον Αύγουστο”.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δήλωσε: 

“Ο στόχος εφόσον είμαι καλά στην υγεία μου είναι μόνο η κορυφή. Πατάω στα πόδια μου, γνωρίζω τους αντιπάλους μου, αλλά και το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι προσιτό το να κατακτήσω την κορυφή και αυτό πρέπει να γίνει.

Αν κάνω μία ανάλογη εκτέλεση και στο Μόντρεαλ θα πάρω το χρυσό χωρίς κάποια αμφιβολία. Επειδή όμως είμαι ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι δεν υπάρχει τελειότητα σε τίποτα θέλω να κάνω και κάτι ακόμα καλύτερο”.

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία των Ελλήνων στον αγώνα στο Παρίσι και στο που αφιερώνει το μετάλλιο επεσήμανε: 

“Είπα πάλι ευχαριστώ στους Έλληνες γιατί είδα οικογένειες Ελλήνων που ήρθαν να μας δουν. Μάλιστα, ήρθαν και στο ξενοδοχείο. Την ίδια ώρα μαθαίνω ότι στο Μόντρεαλ θα είναι όλη η ελληνική κοινότητα και αυτό είναι πάρα πολύ δυνατό. Είναι κάτι που περιμένω να το δω. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στη μητέρα η οποία είχε τη γιορτή της την ημέρα του αγώνα”.