Τα 10 επαγγέλματα χωρίς μέλλον!!!

Ποια είναι τα 10 επαγγέλματα που δεν θα υπάρχουν το 2020;

Ποια είναι τα 10 επαγγέλματα που δεν θα υπάρχουν το 2020; 

Σίγουρα όλοι βλέπουμε μέρα με την μέρα την τεχνολογία να αλλάζει την καθημερινότητα μας, την ίδια στιγμή που αλλάζει βέβαια και την κοινωνία ενώ δεν θα γινόταν να μην επηρεαζόταν και η αγορά εργασίας. Κάποια νέα επαγγέλματα έρχονται, ενώ κάποια άλλα παραδοσιακά επαγγέλματα περνάνε πλέον στο περιθώριο.

Το γνωστό αμερικανικό site Career Cast προχώρησε σε μια έρευνα από την οποία προέκυψαν δέκα επαγγέλματα που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, αποτελούσαν πόθο και όνειρο για αρκετούς ανθρώπους, τα οποία πλέον βλέπουν τα επόμενα χρόνια τη δυναμική τους να φθίνει σε βαθμό εξαφάνισης.

Ποια είναι λοιπόν τα 10 επαγγέλματα που δεν θα υπάρχουν το 2020;

1. Ταχυδρόμος: Τα mail και τα social media έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα παραδοσιακά γράμματα.

2. Αγρότης: Η τεχνολογία βοηθάει να αναπτύσσεται η παραγωγή με λιγότερους εργάτες γης.

3. Μετρητής ρεύματος: Η μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος γίνεται σιγά σιγά με αυτόματο τρόπο.

4. Ρεπόρτερ-Δημοσιογράφος: Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων ενημερωτικού τύπου, εξαφανίζουν τις εφημερίδες.

5. Τουριστικοί ατζέντηδες: Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κλείσουν τις; διακοπές τους κατά μόνας και όχι μέσω πρακτορείων.

6. Ξυλοκόποι: Κι εδώ η τεχνολογία έχει… καταστρέψει τον κλάδο. Περισσότερα δέντρα κόβονται και λιγότεροι εργάτες χρειάζονται πλέον στην αγορά.

7. Αεροσυνοδοί: Αν και το τελευταίο διάστημα αναζητούνται συνεχώς αεροσυνοδοί, στην πραγματικότητα οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό τους.

8. Χειριστές βιομηχανικών μηχανών: Η ρομποτική βοηθάει τις βιομηχανίες να λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματά τους δίχως απαραίτητα την παρουσία ανθρώπινων χεριών.

9. Δημιουργοί αφισών: Οι κλασικές αφίσες που γέμιζαν τους δρόμους, μειώνονται καθώς ο κόσμος γίνεται διαδικτυακός. Οι αφίσες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τις εκτυπώνεις.

10. Φοροεισπράκτορες: Τα μπάτζετ των εταιρειών μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό. Οι φοροεισπράκτορες βλέπουν τη θέση τους να είναι πλέον επισφαλής.