Έρχεται σχέδιο για 300.000 θέσεις εργασίας

Στη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια στοχεύει η κυβέρνηση…

Στη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια στοχεύει η κυβέρνηση…

Τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας σταδιακά και σε βάθος δύο ετών θα επιδιώξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Αναφερόμενη ιδιαίτερα στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας η κα. Αντωνοπούλου είπε ότι στόχος είναι να επεκταθούν αρχικά από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα στους εννέα έως έντεκα μήνες ενώ η αμοιβή από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα θα αυξηθεί ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι αμοιβές επιδοτούμενης εργασίας δεν θα είναι τέτοιες που να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την αγορά εργασίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μπορεί να εξευρεθούν πόροι από την αναδιανομή των 3 δισ. ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% αφορά τις αμοιβές και το 40% αναλώσιμα.

“Κάναμε μία αλλαγή σκυτάλης” είπε αναφερόμενη στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που τρέχουν η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε ότι τα εμπροσθοβαρή προγράμματα θα συνεχιστούν ως έχουν και αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν μετά από 4 με 5 μήνες.

“Βασική κατεύθυνση είναι η σύνδεση των προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις τοπικές ανάγκες.

Δείτε και το σχετικό: Η γυναίκα που θα τα βάλει με την ανεργία!!!