Ξεκινούν οι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή

Ξεκινούν οι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή, στόχος οι λίστες και οι μεγάλες επιχειρήσεις…

Ξεκινούν οι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή, στόχος οι λίστες και οι μεγάλες επιχειρήσεις…

Σχέδιο αύξησης των δημόσιων εσόδων, με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ, κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων, μετατροπή των πληροφοριακών δελτίων σε εκθέσεις ελέγχου, ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση και «ξεσκόνισμα» όλων των λιστών, προωθεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως γράφει σχετικά η avgi.gr.

Η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη συναντήθηκε χθες στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, αλλά και της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, προκειμένου να στοχοθετηθεί η ροή είσπραξης των εσόδων από μεγαλοοφειλέτες.

Η υστέρηση στα έσοδα από την αρχή του έτους υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ, κάτι που σε συνδυασμό με τη «μαύρη τρύπα» του 1,38 δισ. ευρώ του 2014 μπορεί να υπονομεύσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για άμεση ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικών ομάδων του πληθυσμού.

Οι συσκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι για την επίτευξη αποτελεσμάτων, όπως γράφει σχετικά η avgi.gr.

Μεταξύ άλλων μελετώνται ακόμα η επιστροφή της αρμοδιότητας των προληπτικών ελέγχων στο ΣΔΟΕ, με σκοπό την ενδυνάμωση τους με νέα συνεργεία που θα δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιοχές και τους τομείς όπου παρατηρείται αύξηση της φοροδιαφυγής, ενώ μια ακόμα σκέψη φαίνεται πως είναι η δημιουργία ειδικής task force που θα εποπτεύει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, υπό τον πρωθυπουργό…