Θετικά βλέπουν οι πολίτες τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης

Θετικά βλέπουν οι πολίτες τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση!!!

Θετικά βλέπουν οι πολίτες τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση!!!

Θετικά φαίνεται πως βλέπει τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών. Αυτό προκύπτει από την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, το 18% λέει ότι είναι δυσαρεστημένο και το 19% ουδέτερο.

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας για πρώτη φορά το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.

Αξιολογώντας την επιλογή προσώπων και συγκεκριμένα τον κ. Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά, σε πανελλαδική κλίμακα, στις 27 και 28 Ιανουαρίου. Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 1.001 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.