Τικ, τακ, τικ, τακ, η ελπίδα έρχεται και στην Ισπανία

“Τικ, τακ, τικ, τακ” φωνάζουν στη Μαδρίτη οι Podemos μετρώντας αντίστροφα για την πολιτική αλλαγή στην Ισπανία

“Τικ, τακ, τικ, τακ” φωνάζουν στη Μαδρίτη οι Podemos μετρώντας αντίστροφα για την πολιτική αλλαγή στην Ισπανία

Το κόμμα των Podemos είχε καλέσει σήμερα, Σάββατο, σε μεγάλη κινητοποίηση στη Μαδρίτη με αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ισπανούς να δίνουν το παρόν συγκεντρωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ.

first we took athens then madridΗ Ελλάδα έκανε την αρχή! Η Ισπανία φαίνεται ότι ακολουθεί και μέσα στο 2015 θα έχουμε την 2η Ευρωπαϊκή χώρα που θα αλλάξει κυβέρνηση ζητώντας τέλος της λιτότητας και ρύθμιση των χρεών του Ευρωπαϊκού Νότου.

“Η πορεία για την αλλαγή” όπως την έχουν ονομάσει διεξάγεται μία εβδομάδα μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 25ης Ιανουαρίου.

Το κόμμα των Podemos το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις -το οποίο πήρε τα πάνω του και μετά την νίκη ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο 30% με διαφορά 5% από τον δεύτερο Ραχόι– είναι υπέρ της διαγραφής του χρέους και δεσμεύεται ότι θα τηρήσει αυτή του την εξαγγελία όταν εκλεγεί κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.

Υιοθετώντας το μότο του κόμματος “οι πολιτικοί πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα” οι πολίτες της Ισπανίας φωνάζουν “τικ, τακ, τικ, τακ” θέλοντας να δηλώσουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την τωρινή ισπανική κυβέρνηση έχει αρχίσει.

podemos-ispania-tik-tak

Το κόμμα PodemosΜπορούμε») ιδρύθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο από τους Αγανακτισμένους, αλλά προκάλεσε αίσθηση καθώς κέρδισε 5 έδρες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

siriza-podemos-venceremosΠολλοί διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πολλά πανό έγραφαν πάνω, το σύνθημα που και η ελληνική Αριστερά χρησιμοποίησε στις πρόσφατες εκλογές, «τώρα είναι η αλλαγή».

“Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών” ήταν το μήνυμα του ηγέτη των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, για τη διαδήλωση.

Όπως αναφέραμε και πριν προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015 και μάλιστα μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αυξάνει την διαφορά τους.