Αύξηση ως 11% στις αφίξεις Σκανδιναβών φέτος

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει η σκανδιναβική αγορά, αναμένεται αύξηση αφίξεων 11%!!!

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει η σκανδιναβική αγορά, αναμένεται αύξηση αφίξεων 11%!!!

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει από την σκανδιναβική αγορά, το Grekland Panorama, η πρώτη έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, που διοργανώθηκε στις 14-16 Φεβρουαρίου στο Annexet Globe στη Στοκχόλμη με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο αν. γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών τουριστικών πρακτόρων (tour operators) και με παράγοντες της σουηδικής αγοράς, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ καθώς και στο Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις των παραγόντων της τουριστικής αγοράς της Σκανδιναβίας, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα κατά το τρέχον έτος θα εμφανίσει αύξηση της τάξης του 10%-11%, κατά μέσο όρο, από όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη Σουηδική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους tour operators στο πλαίσιο της έκθεσης, το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 672.000 Σουηδοί, με ποσοστό αύξησης 9%. Για το 2014, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση κατά περίπου 8%- 10%.

Ειδικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται για την Αθήνα και την περιοχή της Αττικής γενικότερα, τάση που ενισχύεται και από την προγραμματιζόμενη έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη (Aegean Airlines), αλλά και την αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων πτήσεων άλλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η SAS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ