Όλα στον big brother της εφορίας

Στον big brother της εφορίας και οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών!!!

Στον big brother της εφορίας και οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών!!!

Όχι μόνο οι τράπεζες αλλά και οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών θα μπουν στο στόχαστρο των ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για την φοροδιαφυγή, όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το asfalisinet.gr.

Έτσι οι ασφαλιστικές εταιρίες συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιριών που πρέπει να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία των πελατών τους και των συναλλαγών τους για ασφαλιστήρια συμβόλαια, αποζημιώσεις κλπ.

Ειδικότερα πλήρη στοιχεία όλων των συναλλαγών των φορολογούμενων –από καταθέσεις μέχρι συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, κινήσεις λογαριασμών και αναλήψεις από ΑΤΜ– υποχρεούνται να αποστείλουν έως τα τέλη Μαρτίου οι τράπεζες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αναλυτικά στοιχεία των πελατών τους καλούνται να αποστείλουν ακόμα οι ασφαλιστικές εταιρίες, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα ιδιωτικά σχολεία, οι εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και οι εταιρίες ύδρευσης και ηλεκτρισμού.

Να μπούμε στην διαδικασία να αναφέρουμε ξανά ότι εκεί στο ΥΠΟΙΚ τρέχουν να βρουν το δέντρο και έχουν χάσει παντελώς το δάσος;

Δείτε όμως και το σχετικό: Η «λίστα Λαγκάρντ» στο στόχαστρο του εισαγγελέα, αλλά και το 65… λίστες Λαγκάρντ αραχνιάζουν στο ΣΔΟΕ!!! έτσι για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή, έχουν μπροστά τους τα μεγάλα ψάρια και αυτοί ακόμα προσπαθούν να θεσπίσουν μεθόδους ελέγχου για τα… ψίχουλα.

Τα έχουν μπουρδουκλώσει τόσο πολύ που δεν ξέρουν τι τους γίνεται κυριολεκτικά!!! Και είναι εντελώς αστείο να αναφέρουν ότι θα εφαρμόσουν το αμερικανικό σύστημα φορολογικού ελέγχου σε μια ελληνική φορολογική – οικονομική πραγματικότητα στην οποία η λέξη χάος είναι μάλλον λίγη για να περιγράψει την κατάσταση!!!

Δείτε όμως πόσο αρμονικά μπορεί να λειτουργήσει και η σχέση μεταξύ Εφορίας – Τραπεζών (Υπουργείο Οικονομικών και Taxis, το απόλυτο fail!!! και Ένα ακόμα τραγικό fail του Taxisnet!!!), έτσι για να καταλάβετε τι μας περιμένει… Αυτοί δεν είναι ικανοί να βεβαιώσουν μια απλή πληρωμή σε φόρους που πρέπει να μαζέψουν, είναι ικανοί για να κάνουν έλεγχο και διασταυρώσεις; Κυριολεκτικά πιάσε το αυγό και κούρεψε το._