Ράλι Σαρδηνίας: Πρώτος ο Σεμπαστιέν

Εχοντας ξεφύγει ήδη αρκετά από τους διώκτες του το πρωί, ο γάλλος οδήγησε πιο συντηριτικά στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές, ωστόσο κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά του έναντι του team mate του στην Citroen Total, Ντάνι Σόρντο. “Ηταν μια πολύ καλή μέρα για την Citroen”, σχολίασε ο Λοέμπ. “Εχουμε τις δύο πρώτες θέσεις και […]

Εχοντας ξεφύγει ήδη αρκετά από τους διώκτες του το πρωί, ο γάλλος οδήγησε πιο συντηριτικά στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές, ωστόσο κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά του έναντι του team mate του στην Citroen Total, Ντάνι Σόρντο.

“Ηταν μια πολύ καλή μέρα για την Citroen”, σχολίασε ο Λοέμπ. “Εχουμε τις δύο πρώτες θέσεις και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να μην έχουμε προβλήματα όπως έγινε στην Ιορδανία”.

Ο Σόρντο έχασε χρόνο στην 5η ειδική όταν χάλασε το σύστημα ενδοσυνεννόησης, αναγκάζοντάς τον να οδηγήσει πολύ προσεκτικά, αφού δεν μπορούσε να ακούσει τις σημειώσεις του συνοδηγού του, Μαρκ Μάρτι. Παρόλα αυτά, ο ισπανός κατάφερε να κλείσει τη μέρα στην 2η θέση, με διαφορά 18″ από τους διώκτες του.

Πίσω του έχει πλέον τον Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο Hollywood είχε εκπληκτικό ρυθμό το απόγευμα, ξεπερνώντας στην κατάταξη τόσο τον Μίκο Χίρβονεν (BP-Ford) όσο και τον team mate του στην Subaru, Κρις Ατκινσον, παρότι είχε ένα πρόβλημα στα φρένα.

Ο Χίρβονεν απέχει μόλις 5″ από τον νορβηγό, στην 4η θέση, ενώ αρκετά κοντά βρίσκεται και ο Ατκινσον. Πάντως ο αυστραλός θα πρέπει να κοιτάζει και πίσω του, αφού τον πλησιάζουν απειλητικά οι Τζίτζι Γκάλι (Stobart Ford) και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (BP-Ford), που ανακάμπτουν έπειτα από κλατάρισμα που είχαν αμφότεροι το πρωί.

Ο Γκάλι έκλεψε την παράσταση το απόγευμα, αφού κέρδισε την 4η ειδική και ήταν μέσα στην πρώτη 3άδα στις δύο επόμενες, κλείνοντας την ψαλίδα στα 3″ από τον Ατκινσον με οδηγικό ρεσιτάλ μπροστά στο κοινό του.

Εξαιρετικά τα πήγε και ο Λάτβαλα, ο οποίος ανέβηκε από την 11η στην 7η θέση, μπαίνοντας μέσα στην κορυφαία 2άδα και στις 3 απογευματινές ειδικές.

“Είναι κρίμα που είχαμε εκείνο το πρόβλημα το πρωί, κοιτάζω στον καθρέπτη και προσπαθώ να βρω τον λόγο για το λάθος που έκανα”, είπε ο φινλανδός. “Αλλά τώρα είμαστε εντάξει και προσπαθούμε πλέον για το πόντιουμ”.

Τέλος, στην 8η θέση ανέβηκε ο Χένινγκ Σόλμπεργκ (Munchi`s Ford), αφήνοντας εκτός βαθμών για την ώρα τον Ούρμο Ααβα με το τρίτο C4 WRC της Citroen Total.