Βρήκε τον προπονητή ο Κοκκάλης

Η χθεσινή τρίωρη συνάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιάννη Χρυσικόπουλο δημιουργεί «κύμα» εξελίξεων σε όλα τα θέματα της ομάδας του λιμανιού, με πρώτο από όλα το ζήτημα πρόσληψης νέου τεχνικού. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών μίλησε για τον νέο τεχνικό με τον στενό του συνεργάτη, αλλά και […]

Η χθεσινή τρίωρη συνάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιάννη Χρυσικόπουλο δημιουργεί «κύμα» εξελίξεων σε όλα τα θέματα της ομάδας του λιμανιού, με πρώτο από όλα το ζήτημα πρόσληψης νέου τεχνικού. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών μίλησε για τον νέο τεχνικό με τον στενό του συνεργάτη, αλλά και για παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και το αξιοσημείωτο είναι πως εντός των ημερών θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες.

Ειδικά, μάλιστα, σε ό,τι αφορά το θέμα προπονητή, είναι πολύ πιθανό να γίνουν και ανακοινώσεις πριν από τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Αρη. Η πρόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη είναι να «τελειώσει» άμεσα το θέμα πρόσληψης νέου τεχνικού και δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να προβεί σε κινήσεις που θα αιφνιδιάσουν ίσως σήμερα ή αύριο. Αυτό σημαίνει ότι ο Κόκκαλης έχει επιλέξει τον «εκλεκτό» του για την τεχνική ηγεσία της ομάδας και έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας. Ενα άλλο στοιχείο που φαίνεται να προκύπτει τις επόμενες ημέρες, όσον αφορά την αναδιοργάνωση στην ΠΑΕ, έχει να κάνει με τη δραστηριοποίηση του συνονόματου γιου του προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Λίνεν Η φημολογία που αναπτύχθηκε περί άμεσων εξελίξεων στην υπόθεση προπονητή έφερε σε θέση ισχύος για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο το όνομα του τεχνικού του Πανιώνιου Εβαλντ Λίνεν, χωρίς πάντως να επιβεβαιώνεται κάτι από τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, ο Κόκκαλης τα είπε μόνο με τον Χρυσικόπουλο και το τι ακριβώς συζήτησαν οι δύο άνδρες είναι εύκολα αντιληπτό ότι το γνωρίζουν μόνο οι δυο τους. Δεν είναι τυχαίο πως η επίσημη ενημέρωση από πλευράς συλλόγου για τη συγκεκριμένη συνάντηση περιορίστηκε στο ότι απλά ο Κόκκαλης συναντήθηκε με τον στενό του συνεργάτη.

Το αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι ότι χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες που έκαναν λόγο για συνάντηση του Κόκκαλη με τον Λίνεν την περασμένη εβδομάδα, κάτι που -εφόσον ισχύει (ουδείς μπορούσε να το επιβεβαιώσει από τον Ολυμπιακό)- δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα -αν όχι βεβαιότητα- στον Γερμανό για τον πάγκο των πρωταθλητών. Από την άλλη, βέβαια, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο συμφωνίας του Κόκκαλη με προπονητή από το εξωτερικό, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση οι μόνοι που το ξέρουν είναι ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Η υπόθεση Βαλβέρδε Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόσληψης προπονητή από το εξωτερικό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε της Εσπανιόλ εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή στη σκέψη του Κόκκαλη. Φυσικά, η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τα όσα τόνισε στο «Goal ο ατζέντης του, Ινιάκι Ιμπάνιεζ: «Δεν υπάρχει καμιά επαφή με την ελληνική ομάδα, κανένα θέμα με τον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε είναι προπονητής της Εσπανιόλ». Βέβαια, το ότι ο μάνατζερ διαψεύδει δεν σημαίνει ότι ο Ισπανός δεν «παίζει» για την ομάδα του λιμανιού. Το αντίθετο, μάλιστα, ο Κόκκαλης έχει πολύ καλή άποψη για τον προπονητή της Εσπανιόλ.

Σχετικά με τα άλλα ονόματα που ακούγονται, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Φατίχ Τερίμ είναι μία λύση που έχει «εγκαταλειφθεί», ενώ σε ό,τι αφορά τον Κλεμέντε, ο ίδιος δήλωσε πως δεν ξέρει κάτι για τον Ολυμπιακό, ενώ στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις των Φερναντές και Ιρουρέτα.