Στο επίκεντρο ο Κυργιάκος

Η δομή της πολυμετοχικότητας και ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφώνονται τα αυξημένα δικαιώματα της μειοψηφίας ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νίκο Πατέρα, παρουσία του Νίκου Βαρδινογιάννη, γιου του Θόδωρου, στη ΒΑΡΝΙΜΑ. Οι δύο άνδρες, εντούτοις, συνομίλησαν και για τον […]

Η δομή της πολυμετοχικότητας και ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφώνονται τα αυξημένα δικαιώματα της μειοψηφίας ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νίκο Πατέρα, παρουσία του Νίκου Βαρδινογιάννη, γιου του Θόδωρου, στη ΒΑΡΝΙΜΑ.

Οι δύο άνδρες, εντούτοις, συνομίλησαν και για τον Σωτήρη Κυργιάκο όταν ο Τζίγγερ ρώτησε τον ιδρυτή της ΠΕΚ εάν έχει βάση το θέμα της επαφής με τον Ελληνα διεθνή αμυντικό για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, όπως ανέφερε χθες το «Goal».

«Ανδρέα, είδα στις εφημερίδες κάτι για επαφή ανθρώπου της ΠΕΚ με τον Κυργιάκο, προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα. Είναι αλήθεια;» ήταν το ερώτημα του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τον Βγενόπουλο. «Ναι, ισχύει. Μίλησε ένας άνθρωπος δικός μας με τον Λάμπρο Μάρη, προκειμένου να μεσολαβήσει για να μάθει τις προθέσεις του. Εάν θα ήθελε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που να έχουμε προχωρήσει» απάντησε ο «Βγενό».

«Νομίζω ότι είναι κάπως πρώιμο να συζητάμε για μεταγραφές ποδοσφαιριστών, τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το θέμα προπονητή» τόνισε ο Τζίγγερ. «Το γνωρίζω και έχεις δίκιο. Εγινε απλώς μία διερευνητική επαφή γιατί είναι ένας παίκτης που μπορούμε να στηρίξουμε πάνω του την άμυνά μας» υπογράμμισε ο «mister MIG».

Σύμφωνα μάλιστα με τους γνωρίζοντες, ο Σωτήρης Κυργιάκος αποτελεί τη μεγάλη «κάψα» του Ανδρέα Βγενόπουλου που τον θεωρεί με διαφορά τον καλύτερο Ελληνα αμυντικό και έχει καταστήσει σαφές ότι θα έκανε τα πάντα για να τον (ξανα)ντύσει στα πράσινα. Γνωστό τοις πάσι είναι επίσης ότι ο Λάμπρος Μάρης που απευθύνθηκε ο άνθρωπος της ΠΕΚ, αποτελεί το… δεύτερο πατέρα του Σωτήρη Κυργιάκου από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολο για τους λόγους που αναφέραμε χθες, ενώ ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή Πολ Κουτσολιάκος τόνισε στο «Goal» ότι «ο Σωτήρης με έχει εξουσιοδοτήσει να μην ασχολούμαι με την Ελλάδα. Δεν θέλει να γυρίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Είναι λογικό να τον θέλουν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά εγώ σέβομαι την επιθυμία του πελάτη μου να συνεχίσει στο εξωτερικό. Κάτι που έχει δηλώσει πρόσφατα και με κατηγορηματικό τρόπο. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω ούτε να σχολιάσω πιθανή απευθείας επαφή μαζί του από εκπρόσωπο κάποιας ομάδας».