Ολυμπιακός: Πρώτη επαφή με Βαλβέρδε

Οπως είχε αποκαλύψει την Δευτέρα (12/05) η «Εξέδρα», ο Ολυμπιακός επιμένει… ισπανικά όσον αφορά τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει σε επιτυχίες την επόμενη σεζόν. Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί για τον Ερυθρόλευκο πάγκο, όμως αυτή τη φορά οι κινήσεις της διοίκησης των πρωταθλητών έχουν προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στις […]

Οπως είχε αποκαλύψει την Δευτέρα (12/05) η «Εξέδρα», ο Ολυμπιακός επιμένει… ισπανικά όσον αφορά τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει σε επιτυχίες την επόμενη σεζόν. Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί για τον Ερυθρόλευκο πάγκο, όμως αυτή τη φορά οι κινήσεις της διοίκησης των πρωταθλητών έχουν προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στις πρώτες επαφές με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είχε απασχολήσει την ομάδα όταν ακόμα ήταν στο σύλλογο ο Ιλια Ιβιτς. Μπορεί ο Σέρβος να έφυγε, όμως το ενδιαφέρον για τον τεχνικό της Εσπανιόλ παραμένει.

Ο Βαλβέρδε έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Εσπανιόλ, όμως δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να αποχωρήσει από το «Μονζουίκ». Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να μιλήσουν μαζί του με σκοπό να μάθουν στα σχέδια του, αλλά και το αν είναι διατεθειμένος να μετακομίσει στην Ελλάδα. Οι Πειραιώτες επιθυμούν ο διάδοχος του Χοσέ Σεγούρα να είναι ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας και ο κόουτς των Καταλανών, είναι περιζήτητος στην πατρίδα του. Η δουλειά του Βαλβέρδε έχει φανεί (ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν) και δεν είναι λίγες οι ομάδες που θα εξετάσουν την περίπτωσή του το καλοκαίρι αν και δεν είναι ελεύθερος, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Ισπανό τεχνικό, ο Ιβιτς είχε φτάσει πολύ κοντά στο να τον φέρει στην Ελλάδα, όταν εργαζόταν για λογαριασμό της ΑΕΚ, όμως η Ενωση είχε τότε καθυστερήσει να υποβάλλει επίσημη πρόταση με αποτέλεσμα να τον χάσει. Εκτός από τον κόουτς της Εσπανιόλ, οι πρωταθλητές ενδιαφέρονται για την πρόσληψη των Μαρθελίνο της Σανταντέρ αλλά και τον Χαβιέ Κλεμέντε της Μούρθια, η οποία έχει ήδη υποβιβαστεί. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια υπόθεση που είναι εξαιρετικά δύσκολη, όσον αφορά ένα τόσο μεγάλο όνομα από το καλύτερο (για πολλούς) πρωτάθλημα στον κόσμο.