listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

ακολουθεί: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

e-radio logo

Βγενόπουλος: Ενιαίος ο νέος Παναθηναϊκός

Την εμπειρία του από την παρουσία του στις εξέδρες της Λεωφόρου στο παιχνίδι με τον Αρη μετέφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό “ΕΡΑ Σπορ”. Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στο πολυμετοχικό σχήμα που προωθείται για το μέλλον του Παναθηναϊκού και τους ρόλους που θα υπάρχουν, καθώς και τον τρόπο που

Την εμπειρία του από την παρουσία του στις εξέδρες της Λεωφόρου στο παιχνίδι με τον Αρη μετέφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό “ΕΡΑ Σπορ”. Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στο πολυμετοχικό σχήμα που προωθείται για το μέλλον του Παναθηναϊκού και τους ρόλους που θα υπάρχουν, καθώς και τον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτό το πρωτόγνωρο μοντέλο στην Ελλάδα. Αναλυτικά…

– Για την δική του παρουσία στο γήπεδο στο παιχνίδι με τον Αρη

“Οχι μόνο εγώ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού επιστρέψαμε στο γήπεδο. Ζήσαμε παναθηναϊκές στιγμές, σαν αυτές που θα έπρεπε να ζούμε πάντα. Δεν θέλω να πιστωθώ εγώ την επιστροφή του κόσμου. Ολοι οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στα δρώμενα του Παναθηναϊκού, ο κ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Πατέρας, οι κ. Γιαννακόπουλοι και πολλοί άλλοι προσπαθήσαμε γι’ αυτόν το σκοπό”.

– Για τις εξελίξεις από εδώ και πέρα

“Περιμένουμε όλοι την υλοποίηση των συμφωνιών που έχουν γίνει με τον κ. Βαρδινογιάννη. Η πολυμετοχικότητα, σαν έννοια, ειπώθηκε πρώτα από εμάς, από την ΠΕΚ. Από ό,τι φαίνεται, όμως, υπήρχε και στο μυαλό του Γιάννη Βαρδινογιάννη και την ήθελαν και οι κ. Γιαννακόπουλοι, αλλά και η βάση της ομάδας. Εχουμε τώρα την ευκαιρία να προχωρήσουμε στο μέλλον σε έναν καλύτερο, ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό. Δεν θα την χάσουμε αυτή την ευκαιρία”.

– Για την πρόθεση του να αναλάβει την προεδρία

“Αν κοιτάξετε προσεκτικά τις ανακοινώσεις της ΠΕΚ, ουδέποτε ούτε εγώ ούτε οι άλλοι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια δείξαμε διάθεση για αξιώματα και διοικητικές θέσεις. Ηταν μια πρωτοβουλία και ξεκίνησε σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός ήταν διχασμένος. Θέλουμε να πετύχουμε μια πολυμετοχική ΠΑΕ και την παρουσία χιλιάδων μελών, που θα εγγραφούν στον Ερασιτέχνη. Ολα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, σημαντικές μεν, αλλά θα ανακοινωθούν από τον κ. Βαρδινογιάννη σύντομα”.

– Για τις προτεραιότητες των νέων μετόχων

“Δεν θα ήθελα να εκφράσω γνώμη σε θέματα ειδικά, όπως του προπονητή ή των παικτών. Οι σημαντικοί μέτοχοι με αυξημένη πλειοψηφία θα παίρνουν τις αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός. Θα υπάρχει μια εκτελεστική διοίκηση, η οποία θα προκύψει από ευρύτερη συναίνεση και θα αναλαμβάνει να υλοποιεί τις αποφάσεις. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αν οι αποφάσεις δεν έχουν αποδώσει, κατόπιν θα αποφασίζονται οι διορθωτικές κινήσεις. Ετσι δουλεύουν τα πολυμετοχικά μοντέλα”.

– Για την ύπαρξη συναίνεσης στην επιλογή προσώπων

“Από τη στιγμή που εκλέγεται διοικητικό συμβούλιο, οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τις θέσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ελευθερία. Θα είναι λάθος η διαρκής ανάμειξη των μετόχων. Πρέπει να υπάρχει πεδίο για να υλοποιούνται οι αποφάσεις. Χρειάζεται η διοίκηση να απαρτίζεται από πρόσωπα, τα οποία θα λειτουργούν με λογική. Είναι, επίσης, απαραίτητο και ένα διάστημα ανοχής για να δούμε πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο”.

– Για την ανάμειξή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

“Θα σας μιλήσω προσωπικά. Δεν θέλω να εμπλακώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε η ανάμειξη μου με τον ΠΑΟ έχει το χαρακτήρα επένδυσης. Η αγορά των μετοχών του Παναθηναϊκού έχει το χαρακτήρα βοήθειας προς την ΠΑΕ. Η πρωτοβουλία μου, όσο κι αν είναι δύσκολο να το δεχτεί το ευρύ κοινό, είναι ενωτική. Θέλω να παίξω το ρόλο του φιλάθλου του Παναθηναϊκού που θα είναι εκεί για να επέμβει πάλι όταν υπάρχουν διασπαστικά φαινόμενα. Ο Παναθηναϊκός είναι κομμάτι της ζωής μου και κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας. Εχει ένα ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων, και τμήματα που μπορούν να απασχολήσουν τη νεολαία αντί να εκτρέπεται. Η ενότητα εκφράστηκε στο γήπεδο κόντρα στον Αρη, αλλά θα πρέπει να υποστηρίζουμε την ομάδα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

– Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου

“Τα θέματα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν τη νέα διοίκηση. Πιστεύω ότι όταν μπορείς με σωστές μεταγραφές, προπονητή και νοοτροπία να έχεις καλή ομάδα μπορείς σε κάποιο βαθμό να αντιμετωπίσεις και φαινόμενα διαφθοράς. Σημασία έχει οι φίλαθλοι να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει με πάθος, να χαιρόμαστε ή να λυπόμαστε ή, αν συμβαίνει και κάτι στραβό, να διαμαρτυρόμαστε. Το να πάρεις έντεκα πρωταθλήματα σε δώδεκα χρόνια, όπως οι βασικοί μας ανταγωνιστές, δεν είναι αυτοσκοπός. Σημασία εξάλλου έχει και πως παίρνεις τα πρωταθλήματα. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν Παναθηναϊκό, που να μας ενώνει γύρω από αυτόν. Αυτόν τον Παναθηναϊκό ονειρεύομαι. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενότητα και το χτίσιμο του Παναθηναϊκού της δεύτερης εκατονταετίας. Θα ενισχύσουμε τη διοίκηση με σημαντικά ποσά, ώστε να επιτευχθούν και οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας”.

– Το μήνυμα του στον κόσμο

“Ολοι μαζί έχουμε στείλει το μήνυμα ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει μια περίοδο ενότητας, διαφορετικού μοντέλου διοίκησης και ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα. Ολα αυτά με τη συμπαράστασή του. Η σύσταση που έχω να κάνω είναι να μην παρασυρθούμε στην κριτική του παρελθόντος. Ηδη διάβασα κάποιες κριτικές για το γεγονός ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο τώρα κι όχι νωρίτερα. Αν αρχίσουμε να ζητάμε ευθύνες θα γυρίσουμε σε μια αντιπαραγωγική εσωστρέφεια. Ολοι μαζί φταίμε για το παρελθόν. Από δω και πέρα όλα αυτά διαγράφονται. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και να οργανώσουμε το μέλλον με πίστη και χωρίς γκρίνια”.