Στην κορυφή της Ελλάδας το 7ο ΕΤΑΔ

Στην κορυφή της Ελλάδας βρίσκεται από το μεσημέρι το 7ο ΕΤΑΔ Ηρακλείου επικρατώντας του 2ου Γ.Λ. Άρτας στην παράταση με 3-2.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Τζωρμπατζάκης που απέκρουσε πέναλτι στο 89΄.

Η παράδοση που έχει το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου στις μικρές ηλικίες συνεχίζεται και φέτος. Μετά τις προκρίσεις των μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ σε νέους και παίδες στους “4” του Ενωσιακού πρωταθλήματος ήρθε η σειρά του 7ου ΕΤΑΔ Ηρακλείου να κατακτήσει την κορυφή στην Ελλάδα.

Τα παιδιά του Δημήτρη Βολονάκη και του Μανώλη Παπαματθαιάκη είναι πρωταθλητές Ελλάδας επικρατώντας στον τελικό και στην παράταση με 3-2 του 2ου Γ.Λ. Άρτας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Ηρακλειωτικό συγκρότημα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας Τζωρμπατζάκης που απέκρουσε πέναλτι στο 89΄ και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Άρτας με τον Καραταράκη να στέλνει στην παράταση το παιχνίδι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εκτός από την πρώτη θέση για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές το μεγαλύτερο “τρίποντο” είναι η πριμοδότηση για την είσοδο στα πανεπιστήμια της χώρας ενώ να σημειωθεί ότι φέτος δεν διεξάγεται παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα.

3-2 με ηρωική αντεπίθεση… Το 7ο ΕΤΑΔ Ηρακλείου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 11΄ με κεφαλιά του Πυθαρούλη μετά από κόρνερ του Ανωγειαννάκη.

Ωστόσο η Άρτα αντεπιτέθηκε και πήρε το προβάδισμα χάρις στα γκολ των Μιχάλη στο 40΄ και του Γεωργίου στο 53΄.

Και ενώ το Ηράκλειο δεν μπορούσε να σκοράρει στο 89΄ φάνηκε να έρχεται για το ΕΤΑΔ η χαριστική βολή καθώς καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Άρτας.

Όμως ο Τζωρμπατζάκης απέκρουσε το πέναλτι του Μιχάλη κρατώντας ζωντανούς τους συμπαίκτες του που λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση με κεφαλιά του Καραταράκη μετά από σέντρα του Πυθαρούλη.

Στην παράταση η τύχη πήγε και με τον πιο ικανό και το ΕΤΑΔ πήρε τον τίτλο χάρις σε γκολ του Καρέλη στο 112΄ ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χρυσοφάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ οι οι Χρυσοφάκης, Μανουράς και Ανωγειαννάκης.

Την τρίτη θέση πήρε η Ξάνθη που επικράτησε του Πειραιά στον μικρό τελικό με 3-1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook