Αμανατίδης: Δεν γυρίζω Ελλάδα

Την άποψη πως δεν περνάει κάν από το μυαλό του να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του παραχώρησε στην «Εξέδρα», ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο επιθετικός της Αϊντραχτ, που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο πρωτάθλημα της χώρας μας, δήλωσε πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα της Φρανκφούρτης, αναφέρθηκε στην καλή πορεία του Ολυμπιακού στην […]

Την άποψη πως δεν περνάει κάν από το μυαλό του να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του παραχώρησε στην «Εξέδρα», ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο επιθετικός της Αϊντραχτ, που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο πρωτάθλημα της χώρας μας, δήλωσε πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα της Φρανκφούρτης, αναφέρθηκε στην καλή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως η Γερμανία είναι ένα πολύ καλό σκαλοπάτι για ένα Ελληνα παίκτη που θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα προς το εξωτερικό.

«Στην Αϊντραχτ είμαι ευτυχισμένος, η ομάδα πάει καλά και εγώ θεωρώ πως έχω προασαρμοστεί ιδανικά» είπε αρχικά ο ήρωας της Κωνσταντινούπολης και συνέχισε μίλωντας για πιθανή μετακόμισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Αυτό είναι ένα πολύ μακρινό σενάριο και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν περνάει από το μυαλό μου». Η σύγκριση με την Μπουντεσλίγκα, αναπόφευκτη. «Μια ματιά στο γήπεδο που αγωνιζόμαστε αρκεί για να φανούν οι διαφορές. Οι εγκαταστάσεις ο κόσμος και οι επενδύσεις είναι πλεονεκτήματα που η Ελλάδα έχει χάσει τα τελευταία χρόνια».

Ο 26χρονος στράικερ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το αν μπορεί το ποδόσφαιρο της Ελλάδας να κάνει ένα μεγάλο άλμα μέσα στα επόμενα έτη. «Αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνια και σίγουρα βοηθούν οι καλές ευρωπαϊκές πορείες, όπως η φετινή του Ολυμπιακού. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός αλλά δεν αρκεί». Τέλος, έκλεισε τα λεγόμενά του, πλέκοντας το εκγώμιο της ποδοσφαιρικής Γερμανίας, που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ένα λαμπρό μέλλον των Ελλήνων παικτών. «Η Γερμανία είναι μια καλή ευκαιρία για έναν παίκτη να κάνει το μεγάλο βήμα από την Ελλάδα προς μια χώρα του εξωτερικού».