Παραδίδεται το Παγκρήτιο στον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων Κώστα Ματάλα και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την παράδοση του Παγκρητίου Σταδίου προς τον Δήμο Ηρακλείου.

Θετικά αλλά πάνω από όλα ουσιαστικά ήταν τα μηνύματα που βγήκαν από τη χθεσινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης με τον πρόεδρο της εταιρίας «Ολυμπιακών Ακινήτων» κ. Κωσταντίνο Ματάλα. Ο κ. Ματάλας επισήμανε στον κ. Κουράκη ότι πρόθεση της πολιτείας αλλά και της εταιρίας των «Ολυμπιακών Ακινήτων» είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παράδοση της χρήσης του Παγκρητίου Σταδίου στο δήμο Ηρακλείου και κατ’ επέκταση στα σωματεία της πόλης.

Ο κ. Ματάλας ζήτησε μια προθεσμία δύο περίπου εβδομάδων προκειμένου μέχρι τις 5 Μαΐου να συνταχθεί το τελικό κείμενο επικυροποίησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με προοπτική στις 9 Μαΐου με την κάθοδο του υπουργού Πολιτισμού Μιχ. Λιάπη στο Ηράκλειο να υπογραφτεί η προγραμματική συμφωνία και να παραδοθεί το Παγκρήτιο Στάδιο στο δήμο Ηρακλείου.

Δεν θα αλλάξει η συμφωνία: Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο των «Ολυμπιακών Ακινήτων» εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω σε αυτό το μεγάλο ζήτημα τονίζοντας ότι «εξέφρασα στον κ. Ματάλα την αγανάκτηση των πολιτών, των αθλητικών φορέων και των σωματείων της πόλης για τη μη παραχώρηση του Παγκρητίου Σταδίου, επισημαίνοντάς του παράλληλα και τις φθορές που έχουν υποστεί αρκετές αίθουσες που παραμένουν εδώ και χρόνια αναξιοποίητες. Επίσης του τόνισα ότι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτεία είναι να παραχωρήσει τα στάδια που χτίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αυτούς που πραγματικά τους ανήκουν και του ζήτησα να μεταφέρει την αγανάκτηση όλων μας και προς τον υπουργό για τη μη επίλυση αυτού του μεγάλου ζητήματος». Ο δήμαρχος Ηρακλείου σχετικά με το τελικό κείμενο επικυροποίησης της συμφωνίας τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μην αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχική συμφωνία που είχαμε κάνει με τα “Ολυμπιακά Ακίνητα” για την παραχώρηση του Παγκρητίου Σταδίου».