Καλντερόν:”Προχωράμε με Σούστερ”

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι ο γερμανός προπονητής είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες τα χρόνια που έρχονται και δεν πρόκειται να φύγει από τον πάγκο ακόμα και αν αποτύχει να πάρει το – σχεδόν εξασφαλισμένο – φετινό πρωτάθλημα. “Κερδίσει δεν κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, ο Σούστερ […]

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι ο γερμανός προπονητής είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες τα χρόνια που έρχονται και δεν πρόκειται να φύγει από τον πάγκο ακόμα και αν αποτύχει να πάρει το – σχεδόν εξασφαλισμένο – φετινό πρωτάθλημα.

“Κερδίσει δεν κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, ο Σούστερ θα συνεχίσει στην ομάδα. Εχουμε μακρόπνοο σχέδιο και ο Σούστερ είναι προπονητής ικανός να φτάσει σε πολλές επιτυχίες. Αποφασίσαμε ότι ο Σούστερ ήταν το κατάλληλο άτομο. Πρόθεσή μας είναι να είναι ηγέτης του μακρόπνοου σχεδίου μας. Πιστεύουμε στον Σούστερ”, τόνισε ο Καλντερόν.

Παρά το γεγονός ότι 6 αγωνιστικές πριν από τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος η Ρεάλ έχει πάρει απόσταση 9 βαθμών από τους διώκτες της, ο πρόεδρος των μερένγκες δεν θεωρεί ότι ο τίτλος είναι εξασφαλισμένος:

“Δεν θα πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά μετριόφρονες. Εχουμε ένα πλεονέκτημα που μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Πρέπει να συνεχίσουμε με τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση. Η ομάδα δεν θα πρέπει να διαπράξει λάθη. Τα πράγματα είναι ευκολότερα για εμάς από τους υπολοίπους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ότι το έχουμε κερδίσει”.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της Βασίλισσας ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ενδεχόμενο μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο: “Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, η Μάντσεστερ δεν είναι μια ομάδα που πουλάει εύκολα τους παίκτες της. Τώρα δεν είναι εύκολο να φέρουμε τον Κριστιάνο, αλλά στο ποδόσφαιρο πολλά αλλάζουν. Θα κάνουμε πολλές αλλαγές στο τέλος της σεζόν. Χρειαζόμαστε προσθήκες, αλλά λίγες και καλές”.

Τέλος, μαζί με τον Ραούλ, δήλωσαν για ακόμη μια φορά ότι θέλουν η Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το φετινό Champions League: “Είναι λογικό να θέλουμε να κερδίσει το Champions League μια ισπανική ομάδα. Δεν είναι όμορφο να υπάρχουν αντιπαραθέσεις, και ειδικά όταν μιλάμε για αθλητισμό. Υπάρχει αντιπαλότητα αλλά όχι εχθρότητα ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπάρτσα. Οι οπαδοί είναι άλλο θέμα, αλλά οι παίκτες και οι διοικούντες δεν μπορούμε γιατί ίσως δημιουργήσουμε αντιπαλότητες όπως αυτές στην Ιταλία και δεν το θέλουμε”.