Αυτόχειρας ο ΟΦΗ – έχασε το τρίποντο μέσα από τα πόδια του!

Ο ΟΦΗ κρατούσε μέχρι το 93′ μια σημαντική νίκη όμως μια αδράνεια της άμυνας του έδωσε την δυνατότητα στον Γούτα να κάνει το 2-2 και τον Ατρόμητο να φεύγει από το Ηράκλειο με έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ουές, αριστερά ο Κοροβέσης με τους Γιαννούλη, Βούρο, Σελίμοβιτς να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν σε ρόμβο οι Βούρος (εξάρι), Ναμπί (δεκάρι) με τους Στάικο, Νέιρα να παίζουν μαζί στα χαφ και μπροστά ο Σαρδινέρο. Η επιλογή του τεχνικού του ΟΦΗ ήταν προφανής: Απέναντι στα τρία στόπερ του Ατρομήτου ήθελε έναν παίκτη που να είναι κινητικός και να δημιουργεί ρήγματα με τον Σαρδινέρο να το πετυχαίνει αυτό και να δημιουργεί φάσεις ενώ είχε και ένα σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μετατρέψει το παιχνίδι σε επιθετικό μονόλογο. Στο 41′ ο Ναμπί με φάουλ – κεραυνό σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη και στο 44′ ο Σαρδινέρο σκοράρει ωστόσο όπως φάνηκε στο ριπλέι τόσο εκείνος, όσο και ο Ουές ήταν οριακά οφσάιντ όταν ξεκίνησε η φάση. Και αντί να γίνει το 1-0, ένα λεπτό μετά έγινε το 0-1 σε μια φάση που σήκωσε αρκετή συζήτηση. Ο Ραμπέγιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Γιαννούλη και παρότι ο Μανούσος ήταν εκτεθειμένος, το γκολ που πέτυχε, κατοχυρώθηκε καθώς ο Ζαχαριάδης θεώρησε ότι υπήρξε αλλαγή της φάσης. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιαννιώτης έκανε την επέμβαση του αγώνα όταν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ναμπί.

Ένα πρώτο ημίχρονο που βάσει της εικόνας του ΟΦΗ ήταν το πιο τρελό της φετινής περιόδου με τους παίκτες του Σίμου να πραγματοποιούν την καλύτερη φετινή εμφάνιση τους. Με σωστό πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία της μπάλας δίχως να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν ούτε μια φορά.

Ότι δεν κατάφερε ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στα πρώτα επτά λεπτά του δευτέρου με δύο γκολ από τον Αντριάν Σαρδινέρο που στο 49′ έκανε το 1-1 και στο 56′ με καταπληκτικό πλασέ από πλάγια θέση να δίνει το προβάδισμα. Ο ΟΦΗ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με εκείνο του πρώτου ημιχρόνου, ήταν κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Ναμπί και Σαρδινέρο χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να γίνει το 3-1 ενώ η πρώτη ευκαιρία τους \καταγράφεται στο 67′ όταν το σουτ του Μανούσου έφυγε άουτ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 73′ όταν το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ αλλά και στο 86′.

Μπείτε στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook