Προσφυγή από Ταυλαρίδη – γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ΟΦΗ

Ο Στάθης Ταυλαρίδης που τον Ιανουάριο του 2015 απειλούσε τον ΟΦΗ με καταβολή χρημάτων γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ζητούσε τον μηδενισμό του, εμφανίστηκε ξανά.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης αγωνίστηκε στον ΟΦΗ την σεζόν 2011 – 2012 έχοντας συμβόλαιο της τάξης των 126.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα πήρε περίπου 60.000 ευρώ εκ των οποίων οι 45 με 50 χιλιάδες του καταβλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες όταν τον ταραχώδη Ιανουάριο του 2015 απειλούσε πως θα ζητούσε τον μηδενισμό του ΟΦΗ εάν δεν του καταβάλλονταν τα χρήματα. Η τότε διοίκηση του ΟΦΗ του κατέβαλε 45.000 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες και στην συνέχεια πήρε άλλες 10.000. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας metrosport.gr, ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός επανεμφανίστηκες καταθέτοντας προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απαιτώντας ένα ποσό της τάξης, περίπου, των 65.000 ευρώ.

Μάλιστα στο δημοσίευμα και απορούμε γιατί οι έγκριτοι συνάδελφοι δεν το αναφέρουν, εκτός και αν είναι “φυτευτό” από τον δικηγόρο του παλαίμαχου, ότι η περίπτωση του δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στον Άρη καθώς ο Ταυλαρίδης δεν έχει προσφύγει στην ΦΙΦΑ – εν αντιθέσει με τις υποθέσεις Ούμπιδες, Σιστόν – και δεν έχει και δικαίωμα να προσφύγει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν προσέφυγε ποτέ στην ΦΙΦΑ ενώ η ΕΠΟ αναγνωρίζει ότι μια ΠΑΕ που πτώχευσε και προχώρησε σε αλλαγή ΑΦΜ δεν έχει ευθύνη για τα χρέη άλλης ΠΑΕ η οποία φέρει άλλο ΑΦΜ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του athleticradio.gr, οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα απαίτησης των χρημάτων τους ωστόσο θα πρέπει να τα απαιτούν εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Κατά συνέπεια στην περίπτωση της προσφυγής του Ταυλαρίδη, εγείρονται ζητήματα παραγραφής αξίωσης του μιας και οι ελληνικοί νόμοι αλλά και ο ΚΑΠ δεν δίνουν δικαίωμα προσφυγής για μια ΠΑΕ που έχει πτωχεύσει όπως έκανε ο ΟΦΗ το 2015.