Ο Νίκος Νιόπλιας στην Κύπρο για Βούρο, Σαρδινέρο, Σελίμοβιτς

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου Super Sport FM 104.0 για τους τρεις παίκτες που πήρε ο ΟΦΗ.

Η αρχική τοποθέτηση: «Ο προπονητής μας γνωρίζει το πρωτάθλημα, αφού ήταν στην Ομόνοια. Ο Παπαπαναγής ήταν εκεί πολλά χρόνια στον Απόλλωνα. Η Κύπρος έχει καλούς παίκτες. Απλώς είναι διαφορετικά τα πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα έχει πιο σκληράδα και δεν ξέρω αν κάποια παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ο Βούρος μπορεί να αγωνιστεί δύο θέσεις στην άμυνα, o Σελίμοβιτς είναι εξελίξιμος και ο Σαρδινέρο έχει την εμπειρία. Μακάρι να προσαρμοστεί. Θα έχει συναγωνισμό για τη θέση. Ήρθε από νωρίς εδώ».

Για την απαιτητική χρονιά: «Είμαστε μια οργανωμένη ομάδα, κάνουμε το σχεδιασμό, όμως θα είναι δύσκολο το να επαναλάβεις την ευρωπαϊκή έξοδο. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πιο μεγάλος φέτος».

Για την προετοιμασία: «Δεν θα φύγει καμία ελληνική ομάδα από τη χώρα. Θα κάνουμε φιλικά μεταξύ μας».

Αν σκέφτονται να κάνουν και άλλες κινήσεις από την Κύπρο: «Είναι λογικό να υπάρχουν αυτά στο μυαλό μας. Μέχρι τον Οκτώβρη θα γνωρίζεις τις αδυναμίες σου. Μπορείς να περάσεις και στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εκεί θα χρειαστείς και άλλη ενίσχυση».

Για την παρουσία του στην Κύπρο: «Όταν ήρθα έφυγαν 18 παίκτες που ήταν με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Όλοι τους αγωνίζονταν στην Ελλάδα. Δεν συμπλήρωνα ούτε 18άδα. Έβαλα κάποιους νέους παίκτες στην εθνική, όπως οι Πιέρος, Σιέλης και Τζέισον. Παίξαμε ένα τουρνουά και μετά όταν έφυγα ήταν έτοιμοι. Δεν έχουν την βοήθεια των ομάδων στην ομοσπονδία. Άρχισε και η ομοσπονδία να κάνει τους ξένους, Κύπριους».