Όταν ο ΟΦΗ κέρδισε την Ξάνθη με ανατροπή και την έστειλε στα μπαράζ παραμονής!

Ήταν 6 Απριλίου όταν ο ΟΦΗ φιλοξένησε την Ξάνθη στο “Γεντί Κουλέ” και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να την στέλνει στους αγώνες μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά ότι έγινε σαν σήμερα στην Α΄Εθνική και το θυμίζει  η Super League

1986
Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πίσω στη βαθμολογία, χωρίς ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη από τη βαθμολογία. Υποδέχεται στο «Σπύρος Λούης» τη Δόξα Δράμας, που παλεύει για την παραμονή της. Με πρωταγωνιστή το Νίκο Αναστόπουλο, που κάνει το μοναδικό καρέ στην καριέρα του, επικρατεί με 7-0 (15’ σουτ Βαϊτσης, 33’ σουτ, 63’ σουτ, 73’ σουτ, 82’ πέναλτι Αναστόπουλος, 35’ σουτ Σέστιτς, 57’ κεφαλιά Μητρόπουλος).

1997
Μια μέρα μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ιωνικό, το ντέρμπι των «αιωνίων» είναι καθοριστικό στο «Σπύρος Λούης». Ή ο Παναθηναϊκός θα ξαναμπεί στο παιχνίδι του τίτλου, ή ο Ολυμπιακός θα κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτησή του. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνουν μεγάλη νίκη με 2-0 (8’ φάουλ Γεωργάτος, 49’ σουτ Καραπιάλης) και ξεφεύγουν. Ο Παναθηναϊκός έχει και άλλες απώλειες στη συνέχεια με αποτέλεσμα να μην βγει και στην Ευρώπη.

2013
Η Κέρκυρα γνωρίζει την ήττα στην έδρα της από τον Λεβαδειακό με 2-1 (45’ σουτ Αγρίτης – 6’ σουτ Μάρτινς, 71’ σουτ Κόρμπος) και υποβιβάζεται και μαθηματικά. Υποβιβάστηκε για τρίτη φορά σε οκτώ χρόνια, αφού έμεινε στην κατηγορία για τρεις διαδοχικές σεζόν, ρεκόρ στην ιστορία της.

2014
Δύο αγωνιστικές μένουν για το τέλος του πρωταθλήματος και στην ουρά γίνεται μεγάλη μάχη. Η Ξάνθη παίζει στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ δεν έχει βαθμολογικές βλέψεις, και καταφέρνει να προηγηθεί δύο φορές, να κρατά τη νίκη ως το 79’, αλλά τελικά χάνει 3-2 (39’ σουτ Ροβίθης, 79’ κεφαλιά Περογαμβράκης, 86’ πέναλτι Κάρλος Μιλάζες – 5’ πέναλτι Κάρλος Κάλβο, 44’ κεφαλιά Γούτας). Αυτή η ήττα γίνεται αιτία να πάει η Ξάνθη σε μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά καταφέρνει να σωθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook