Λάθη και Παπαδόπουλος στέρησαν από τον ΟΦΗ το διπλό εξάδας!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές στην Ξάνθη, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μένοντας στο 2-2 ενώ στο 92′ στο γκολ του Φοσέ υπάρχει καθαρό φάουλ με τον Παπαδόπουλο να μην το βλέπει μέσα από το var.

Δίχως να ενθουσιάσει αλλά όντας καλύτερος από την Ξάνθη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη που θα τον έβαζε σε τροχιά πλέι – οφ. Προηγήθηκε δύο φορές, την δεύτερη μάλιστα στο 87ο λεπτό αλλά στο 92′ σε μια φάση όπου γίνεται καθαρό φάουλ πάνω στο Νάστο η Ξάνθη ισοφάρισε σε 2-2.

Ο ΟΦΗ κατέβηκε στην Ξάνθη με στόχο τη νίκη και χωρίς εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, αφού ο Σωτηρίου βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιαννούλη, Κουτρουμπή να είναι στην μεσαία γραμμή, αριστερά ήταν ο Κοροβέσης και δεξιά ο Μαρινάκης.

Στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Μεγιάδο μαζί με τον Σταϊκο, ενώ σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Νέιρα. Δεξιά της επίθεσης ήταν ο Βαζ, αριστερά ο Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεση ο Φιγκεϊρέντο.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάτι σημαντικό στην αναμέτρηση. Η πρώτη φάση ήταν για τον ΟΦΗ με την κεφαλιά του Νέιρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ στο 22ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν ο Κασάδο χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκεϊρέντο. Ο Σέζος πήγε στο VAR καταλόγησε πέναλτι, με τον Νέιρα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε αφού ο Αργεντίνος στην προσπάθεια του γλίστρησε με αποτέλεσμα ο Σέζος να δώσει διπλή επαφή.

Από εκεί και μετά τα νεύρα ήταν εκείνα που πρωταγωνίστησαν μέσα στο γήπεδο με πολλά λάθη και φάουλ. Παρόλα αυτά ο ΟΦΗ είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Βαζ κέρδισε πέναλτι.

Αυτή τη φορά ο Φιγκεϊρέντο ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ κάνοντας το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ έδωσε χώρο στην Ξάνθη και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση αλλά δίχως να γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά με μια ανούσια κατοχή δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Σωτηρίου που είχε ένα ξεκούραστο δεύτερο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ξάνθη μέχρι το 80΄δεν είχε κάνει ούτε μια τελική φάση προς την εστία του Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ μετά το 70ο λεπτό ανέβασε τις γραμμές του στο γήπεδο και δεν απειλούνταν από τους γηπεδούχους που τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 84ο λεπτό. Ο Κασάδο έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Φοσέ που σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΟΦΗ δεν τα παράτησε και στο 87ο λεπτό σε μια υποδειγματική αντεπίθεση οι παίκτες του άλλαξαν την μπάλα, ο Νέιρα έδωσε την ασίστ για τον Φιγκεϊρέντο που εκτέλεσε τον Αμπάντ για το 1-2!

Στο 93′ η Ξάνθη ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Φοσέ και ενώ φαίνεται μέσα από το VAR πως υπάρχει καθαρό φάουλ με τον Παπαδόπουλο πάντως να μετράει το γκολ.

Mπείτε στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook