“Ο ΟΦΗ πήρε έναν παίκτη ηγέτη, θα τον αγαπήσει ο κόσμος του”

O επικεφαλής σκάουτινγκ της Ανόρθωσης και άμεσος συνεργάτης του Τιμούρ Κετσπάγια Κυριάκος Χατζηχαραλάμπους μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την απόκτηση του Ζοάο Βίκτορ από τον ΟΦΗ. “Ο ΟΦΗ έκανε μια πολύ σοβαρή επιλογή, ηγετική φυσιογνωμία” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή για τον Ζοάο Βίκτορ κάνοντας λόγο για μια μεταγραφή που είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο τον ΟΦΗ ενώ αποκάλυψε ότι η Ανόρθωση ήθελε να τον κρατήσει το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο οι Κύπριοι τον πούλησαν στον σύλλογο από το Κατάρ μετά την δελεαστική πρόταση που κατέθεσε.

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο επισκεφαλής σκάουτινγκ της Ανόρθωσης χαρακτήρισε τον Ζοάο Βίκτορ ποδοσφαιριστή που είναι “ηγετική φυσιογνωμία, εξαιρετικό χαρακτήρα και παίκτη που ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Χατζηχαραλάμπους στον Athletic Radio 104,2

Για την μεταγραφή του Ζαόο Βίκτορ: “Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έκανε μια πολύ σοβαρή κίνηση για Ιανουάριο μήνα γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς παίκτες σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, έχει ηγετική φυσιογνωμία και μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Έπαιξε πολύ καλά στην Ανόρθωση, δεν είναι τυχαία η πρόταση που ήρθε από το εξωτερικό και δεν έφυγε ως ελεύθερος από την ομάδα αλλά τον αγόρασε. Δεν ήταν στα καλύτερα της η Ανόρθωση όμως μπορούσε να κάνει την διαφορά”.

Για την θέση που αγωνίζεται: “Η κύρια θέση του είναι “εξάρι”, είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να παίξει ακόμα και ως κεντρικός αμυντικός και επίσης αν δείτε το βιογραφικό του πετυχαίνει πολλά γκολ, είναι πολύ καλός στα στημένα. Παίρνει πολύ καλές θέσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, θα τον χαρακτήριζα… “αλεπού”. Βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, πετύχαινε πολλά γκολ με το κεφάλι. Σκοράρει με το πόδι, με το κεφάλι και είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης, κυρίως στο 4-2-3-1 παίζει στα αμυντικά χαφ, μπορεί να πάρει την μπάλα από τα στόπερ ένα μειονέκτημα είναι η ταχύτητα αλλά είναι έξυπνος και το καλύπτει”.

Για το αν έχει παρακολουθήσει τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είναι μια γρήγορη ομάδα, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Βέβαια καθρέπτης είναι το γήπεδο παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα”.

Για τα χαρακτηριστικά του Ζοάο Βίκτορ και το πόσο θα βοηθήσει τον ΟΦΗ: “Είναι παίκτης – ηγέτης. Δεν βρήκε δυστυχώς την Ανόρθωση στα καλά της, αφού η ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της. Δεν είναι τυχαίο πως σε μια ομάδα που δεν πήγαινε καλά, πετύχαινε κάθε χρόνο 6-8 γκολ. Το προηγούμενο καλοκαίρι και το τμήμα σκάουτινγκ τον είχε στα πλάνα του για να παραμείνει, ήρθε η πρόταση και έφυγε για το Κατάρ. Του αρέσει να περνάει η μπάλα από τα δικά του πόδια, μπορεί να σκοράρει”.

Τι παίκτη πήρε ο ΟΦΗ: “Πήρε έναν ηγέτη. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι να βλέπει στα στημένα την κατάλληλη θέση, έναν καλό παίκτη με την μπάλα στα πόδια. Και αν μπορούμε να βρούμε ένα μειονέκτημα του είναι πως δεν είναι γρήγορος όμως δεν θεωρείται και αργός κεντρικός χαφ, όμως είναι μέσος που η ταχύτητα του θεωρείται κανονική. Είχε καλές παρουσίες, τον αγάπησε η Ανόρθωση. Έβγαλε τα λεφτά του σε μια ομάδα που έχανε την χαμένη ταυτότητα της. Θα τον αγαπήσετε, είναι καλό παιδί και στα αποδυτήρια, είναι φουλ επαγγελματίας. Αν κάνει πράξη στον ΟΦΗ, όσα έκανε στην Ανόρθωση θα τον αγαπήσετε όλοι σας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook