Ανέβασε… στροφές και πήρε την πρόκριση!

Ο ΟΦΗ έδειξε το καλό του πρόσωπο κόντρα στην Καβάλα και με μια εύκολη νίκη παρότι “καρδιοχτύπησε” στο 89΄ κέρδισε 4-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όπως αναμενόταν ο Γιώργος Σίμος δεν έκανε σχεδόν καθόλου ροτέισον στοχεύοντας στη νίκη – πρόκριση επί της Καβάλας.

Οι μοναδικές αλλαγές που έκανε σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ ήταν οι Γουάλι, Κουτρουμπής, Φιγκεϊρέντο, Φερέιρα και Στάικος με τους υπόλοιπους έξι να ξεκινούν βασικοί το προηγούμενο Σάββατο.

To παιχνίδι αποδείχθηκε μονότερμα από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα με την Καβάλα να είναι κλεισμένη στην περιοχή της και να είναι ταμπουρωμένη στα καρέ της, ο ΟΦΗ έβγαινε μαζικά στην επίθεση με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κουνήσουν ούτε χιλιοστό. Οι φάσεις διαδεχόταν η μια την άλλη με κορυφαία όλων το σουτ του Σεμέντο να διώχνουν πάνω στην γραμμή οι παίκτες της Καβάλας.

Η μαζική άμυνα της Καβάλας κρατούσε κλειστούς τους διαδρόμους και φαινόταν πως ο ΟΦΗ θα μπορούσε να σκοράρει μόνο με σουτ έξω από την περιοχή της και τελικά στο 40′ ήρθε το 1-0 με τον Κοσμά Τσιλιανίδη να κάνει το σουτ και να ανοίγει το σκορ. Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου και με το ξεκίνημα του δευτέρου συνεχίστηκε ο αδιακόπος βομβαρδισμός των παικτών του ΟΦΗ και μέσα σε 4 λεπτά απέκτησε σκορ πρόκρισης με τον Χουάν Νέιρα να πετυχαίνει δύο γκολ στο διάστημα 55′ – 59′ και να διώχνει το άγχος πάνω από το Ηράκλειο.

Μετά το 3-0, ο ΟΦΗ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έψαχνε το γκολ που θα τελειώσει οριστικά την υπόθεση πρόκριση προκειμένου να μην κινδυνεύσει με γκολ από την Καβάλα που θα της έδινε την πρόκριση. Η Καβάλα προσπάθησε να γίνει απειλητική δίχως να έχει την σπουδαία φάση προς την εστία του Γουάλι.

Στο 85′ ο Γουάλι έδιωξε με τις γροθιές το φάουλ του Χαντί βάζοντας άγχος στον ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 90′ η Καβάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση με τον Γουάλι να κάνει μεγάλη επέμβαση και να αποσοβεί το γκολ στο τετ α τετ με τον Αρναούτογλου και τελικά στην επόμενη φάση ο ΟΦΗ σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με τον Φιγκεϊρέντο μετά την ασίστ του Τσιλιανίδη.

Μπείτε στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook