Βαμβακούλας: “Ο Σαμαράς έχει περάσει την ψυχολογία στην ομάδα”

Ο Νίκος Βαμβακούλας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το ντέρμπι του Σαββάτου πλέκοντας το εγκώμιο του Γιάννη Σαμαρά για τον φετινό ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Βαμβακούλας στον Αthletic Radio 104,2

Για την θητεία του στον ΟΦΗ: “Μπορεί να έπαιξε μόλις έναν χρόνο αλλά ένιωσα σαν να ήμουν στον ΟΦΗ για 10 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι μόνο η ομάδα αλλά η φιλοξενία των Κρητικών και οι άνθρωποι σε όλο το νησί. Ήταν κάτι το τρομερό που το έχω συναντήσει ελάχιστες φορές στην ζωή μου”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ επανήλθε στα παλιά χρόνια, έχουν μπει ήδη οι βάσεις από πέρυσι και φέτος δείχνει το πρόσωπο που τον γνώρισε όλη η Ελλάδα. Ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στα παλιά του χρόνια, ξέρω ότι τον αγαπάει όλη η Κρήτη και όταν μια ομάδα δεν πηγαίνει καλά τότε πρέπει να την υποστηρίζεις περισσότερο. Οι Κρητικοί φίλαθλοι αγαπούν πολύ τον ΟΦΗ”.

Για την παρουσία πρώην συμπαικτών του στην διοίκηση του ΟΦΗ: “Υπάρχει μια εμπιστοσύνη από την διοίκηση του ΟΦΗ, οι Σαμαράδες έχουν παίξει ποδόσφαιρο και γνωρίζουν το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα και για αυτόν τον λόγο υπάρχει μια άψογη συνεργασία ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την διοίκηση. Είναι μια οικογένεια ο ΟΦΗ και αυτό συνέβαινε από την εποχή του Ευγένιου Γκέραρντ. Την εποχή που εγώ ήμουν στον ΟΦΗ, ο “Μίστερ” πάντα ήταν με τους παίκτες. Μπορεί να μην κάναμε προπόνηση ένα πρωί, θα πηγαίναμε μετά για καφέ και μετά θα πηγαίναμε στο “Βαρδινογιάννειο”.

Για το τι ξεχωρίζει από τον φετινό ΟΦΗ: “Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα με επιθετικές αρετές και το γεγονός ότι έχει ανατρέψει ήδη δύο φορές το εις βάρος της σκορ, είναι κάτι που τα λέει όλα. Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Σαμαράς έχει περάσει στην ομάδα αυτήν την ψυχολογία και δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα και πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ωραίο άθλημα”.

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό: “Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα και δεν μπορείς να έρχεσαι και να παίζεις “ταμπούρι”. Ο ΟΦΗ παίζει επιθετικά και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα ανοικτά, κάνει πολλές ευκαιρίες, ο ΟΦΗ έχει γρήγορους μεσοεπιθετικούς και πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αν ρωτήσετε τον Σαμαρά θα σας πει πως δεν τον ενδιαφέρει τόσο η βαθμολογία, όσο να παίζει ο ΟΦΗ πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά να παίζει παντού για τη νίκη. Μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι πολύ δυνατός εντός και εκτός έδρας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook