Μαρινάκης: “Ο ΟΦΗ δεν έχει να χάσει τίποτα από το ματς του Σαββάτου”

Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό και λίγες μέρες πριν το ματς των δύο ομάδων στο “Γ. Καραϊσκάκης” μίλησε στον Athletic Radio 104,2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρινάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ:

“Ο ΟΦΗ παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, μπορείς να παρακολουθήσεις τα παιχνίδια του και να τα απολαύσεις. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεις μια ομάδα που να μπορέσει να σε καθηλώσει και να την παρακολουθήσεις με ενδιαφέρον. Η ουσία του ποδοσφαίρου είναι αυτή: Να υπάρχουν ομάδες, όπως ο φετινός ΟΦΗ, που να κερδίζουν τον κόσμο. Και αυτό το πετυχαίνεις όταν παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο”.

Για τα αποτελέσματα του ΟΦΗ:

“Για εμένα είναι φυσιολογικά αποτελέσματα γιατί στον ΟΦΗ υπάρχει μια υγιής κατάσταση. Υπάρχει ο κ. Μπούσης που επενδύει στον ΟΦΗ, υπάρχει ο Γιάννης Σαμαράς που αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα και όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι, όπως οι Ηλίας Πουρσανίδης, Γιώργος Σαμαράς οπότε αντιλαμβανόμαστε την δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Γιατί να μην δουλεύει ρολόι όλο αυτό και να φαίνεται στο γήπεδο όλη η δουλειά που προκύπτει;”

Για τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκε ο φετινός ΟΦΗ:

“Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι αποφάσεις που παίρνει ο καθένας στον τομέα του. Κάποιοι έλεγαν στην αρχή της χρονιάς “ποιος Σίμος και ποιος Νάστος”; Ο Νάστος έπαιζε αμυντικό χαφ και φέτος παίζει στόπερ. Αυτό δεν βγήκε ως απόφαση από την γέννηση μιας ιδέας που ήρθε ένα πρωί. Έγινε μελετημένα και με πλάνο”.

Για τον Γιώργο Σίμο:

“Η επιλογή του κυρίου Γιάννη ήταν ο Γιώργος Σίμος και κάποιοι έλεγαν “ποιος Σίμος;” Από την στιγμή που ο κύριος Γιάννης δίνει τα κλειδιά στον Γιώργο Σίμο κάτι ήξερε και κάτι έβλεπε σε εκείνον. Πάντα οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι που αποφασίζουν πολύ γρήγορα και βγάζουν ακόμα πιο γρήγορα συμπεράσματα. Στην πορεία θα έρθουν και τα αρνητικά αποτελέσματα αλλά αυτό δεν αλλάζει την δομή και τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ”.

Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΟΦΗ:

“Θέλω να κάνει αργά και σταθερά βήματα, δεν θέλω να πω ότι μπορεί να βγει στην Ευρώπη. Είναι σημαντικότερο να κάνει σωστά αυτό που κάνει και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Για εμένα δεν θα είναι αποτυχία, ούτε κατά διάνοια, αν δεν πετύχει τον στόχο αυτόν. Όταν ήρθε ο “Μίστερ”, ήθελε και ένα χρονικό διάστημα για να φανεί η δουλειά του. Τι να το κάνω εγώ αν βγει φέτος Ευρώπη και του χρόνου δεν αποδώσει το ποδόσφαιρο που θέλουν στον ΟΦΗ; Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ είναι υγιής τον τελευταίο χρόνο και ενώ στο παρελθόν είχε περάσει πολλά”.

Για την αντιμετώπιση του κόσμου του ΟΦΗ:

“Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει δείξει κατανόηση, μπορεί ορισμένοι να είναι ανυπομονοί όμως χρειάζεται υπομονή. Και η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία του κόσμου έχει δείξει πως βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας”.

Για τον Χουάν Νέιρα:

“Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει φοβερή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα όμως σε μια ομάδα, πολλές φορές πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω. Άρα ο Νέιρα που τον σέβομαι, τον εκτιμώ και είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι λίγο πιο αργός από εμένα (γέλια) όμως προσαρμόστηκε στα θέλω του προπονητή και της ομάδας. Μου έχουν κάνει εντύπωση όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ όμως θα δώσω μεγαλύτερο βάρος σε Νάστο και Γιαννούλη που δεν ήταν στόπερ. Όμως κατάφεραν και προσπάθησαν και βοήθησαν αλλά και βοηθήθηκαν με αποτέλεσμα να ανταπεξέρχονται 100% στους ρόλους τους. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις τόσα χρόνια σε μια άλλη θέση και στην συνέχεια να καταλήγουν σε άλλη”.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

“Ο ΟΦΗ δεν έχει να χάσει τίποτα αλλά απεναντίας έχει να κερδίσει και ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ. Δεν θα βγάλω συμπέρασμα από τον φετινό ΟΦΗ μέσω του αγώνα του Σαββάτου. Πιστεύω πως θα παίξει ανοικτά και επιθετικά, ο προπονητής του ΟΦΗ ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει η ομάδα ότι καλύτερο μπορεί”.

Για τον ανιψιό του Νίκο που αγωνίζεται στον ΟΦΗ:

“Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που μετά από τόσα χρόνια που βλέπω ξανά μια φανέλα με το όνομα “Μαρινάκης” και πολύ περισσότερο που είναι ο ανηψιός μου. Πιστεύω ότι έχει τα στοιχεία να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει τόσο τον εαυτό του, όσο και την ίδια την ομάδα.”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook