“Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να χτίσουν την ομάδα είναι μοναδικός”

Τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ αποθέωσε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

O παλαίμαχος επιθετικός του ΟΦΗ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο πλέον δουλεύουν όλα στον ΟΦΗ πλέκοντας το εγκώμιο του Γιάννη Σαμαρά. Παράλληλα, ο Μανώλης Συντυχάκης αναφερόμενος στο στυλ παιχνιδιού του ΟΦΗ “έσταζε μέλι” για τον Γιώργο Σίμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αυτά που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά δουλειά του προπονητή”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Συντυχάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: “Βλέποντας τον με τον Παναιτωλικό μου έκανε τρομερή εντύπωση η αγωνιστική εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή παρότι ο βασικός κορμός έχει παραμείνει σχεδόν ο ίδιος. Οι προσθήκες που έγιναν έδωσαν στην ομάδα τρομερή ποιότητα και ειδικά οι παίκτες που παίζουν μπροστά όπως οι Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Μάνος”.

Για τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: “Η εικόνα κάθε ομάδας είναι εικόνα που βγαίνει από την προπόνηση. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον τομέα της προπόνησης. Βλέπεις τους παίκτες του ΟΦΗ και όταν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, έχουν υπομονή, δεν βιάζονται αλλά ακόμα και όταν αμύνονται έβλεπες πως μέσα σε 10-12 δευτερόλεπτα την έπαιρναν στην κατοχή τους. Υπήρχαν βοήθειες και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής διαβάζει το παιχνίδι βλέποντας τα προβλήματα που δημιουργούνται στον αντίπαλο και βρίσκουν την λύση αυτομάτα μόνοι τους. Αν δεν το δουλέψει αυτό ο προπονητής, τέτοια εικόνα δεν βγαίνει στο γήπεδο”.

Για τον ευρωπαϊκό τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ: “Από την στιγμή που υπάρχει στην ομάδα ο Γιάννης Σαμαράς, θεωρώ πως αυτά που θα γίνουν στον ΟΦΗ, δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία ομάδα στην Ελλάδα. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να χτίσουν την ομάδα και πως θα οργανωθεί, είναι μοναδικά πράγματα. Έχει έρθει ο Αλέξης Αλεξούδης και θα ασχοληθεί με το σκάουτινγκ παιδιών από την Αθήνα. Καθημερινά ο Αλέξης κάθεται στα θρανία και ο Γιάννης τον μαθαίνει. Όλα τα παιδιά που δουλεύουν στον ΟΦΗ έχουν μπροστά τους μια ποδοσφαιρική βιβλιοθήκη και μόνο γνώσεις μπορούν να πάρουν”.

Για την επιλογή του Γιώργου Σίμου: “Η εικόνα της ομάδας τα λέει όλα. Δικαιώνει και την επιλογή της διοίκησης και πολύ περισσότερο εκείνη του προπονητή. Το πως δουλεύει η πρώτη ομάδα, το ξέρουν τα παιδιά που είναι εκεί. Τα παιδιά που παίζουν στον ΟΦΗ μιλούν με τα καλύτερα λόγια και αυτό λέει κάτι. Είναι ένα νέο παιδί που του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία και πιστεύω πως θα μείνει στην ομάδα για αρκετή χρονιά”.

Για τον Δημήτρη Μάνο: “Είναι δυνατός στον αέρα, έχει καλή τεχνική κατάρτιση και στα τελειώματα του είναι πολύ καλός. Έχει δείξει τα στοιχεία του στις δύο πρώτες αγωνιστικές και πιστεύω πως θα κάνει μια πολύ καλή χρονιά γιατί είναι στον τόπο του, είναι ψυχολογικά καλά, έχει παντρευτεί κοπέλα από το Ηράκλειο και το νιώθει σπίτι του. Επίσης τρομερή εντύπωση μου έκανε ο Τσιλιανίδης”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook