Ο Δημήτρης Μάνος στο athleticradio.gr «Δεν θα έφευγα ποτέ από τον ΟΦΗ»

Ήταν από τους παίκτες που κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ στις δύσκολες στιγμές της Football League, ήταν αυτός που με τα γκολ του ανέβασε την ομάδα στα… σαλόνια της Super League. Ο λόγος για τον “μίστερ” γκολ Δημήτρη Μάνο…

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Gentikoule.gr και το athleticradio.gr ο Δημήτρης Μάνος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές και το άγνωστο αύριο της ομάδας την χρονιά της Football League, την πρόταση του Ολυμπιακού αλλά και την ανυπομονησία του να αγωνιστεί στο “Γεντί Κουλέ” και πάλι με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Ήταν δύσκολη η απόφαση να αφήσω τον ΟΦΗ

Αρχικά αρχίσαμε την συζήτηση με τον Μάνο από τα δύσκολα χρόνια που βρισκόταν στην ομάδα και την απόφαση που πήρε να την αφήσει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Football League λέγοντας: “Σίγουρα ήμουν σε μια πολύ δύσκολη θέση όπως και πολλά παιδιά της ομάδας. Είδαμε ότι αρκετοί λόγω δυσκολιών αποχώρησαν από την ομάδα στα μέσα της χρονιάς, εγώ αποφάσισα να μην αφήσω την ομάδα στα δύσκολα και να παραμείνω και να βοηθήσω όσο μπορώ. Καταφέραμε να πετύχουμε ένα στόχο που δεν είχαμε βάλει και το καταφέραμε να ανέβει η ομάδα στην Super League. Ήταν δύσκολη η απόφαση μου να αφήσω τον ΟΦΗ, όμως όταν έρχεται μια πρόταση από μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν μπορείς να πεις όχι. Αν ήταν καλύτερα τα οικονομικά του ΟΦΗ μπορεί και να καθόμουν στην ομάδα. Δεν το ξέρω αυτό, δεν το γνωρίζω, όμως ήταν μεγάλη η πρόκληση με τον Ολυμπιακο και δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της ομάδας που δεν ήταν άλλο από τον Κισσαμικό στο “Γεντί Κουλέ” τονίζοντας: “Είχαμε δει και από άλλα παιδιά, ότι τα οικονομικά δεν ήταν όπως επιθυμούσαμε εμείς αλλά και η ομάδα, όμως όσοι μείναμε γίναμε μια γροθιά πολεμήσαμε για τον ΟΦΗ και χωρίς να μας επηρεάσουν τα οικονομικά από ένα σημείο και μετά καταφέραμε να φτάσουμε την ομάδα στην Super League. Το παιχνίδι με τον Κισσαμικό το θεωρούσαμε ως το τελευταίο μας για τη φετινή χρονιά με τον ΟΦΗ γιατί είχε πέσει μια πληροφορία πως δεν θα συνεχίσουμε και μετά, ωστόσο μπήκαμε μέσα δώσαμε τα πάντα για το σήμα τον κόσμο και την ομάδα και συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε. Μέσα στα αποδυτήρια καθίσαμε πριν την σέντρα και συζητήσαμε. Είπαμε πάμε παιδιά μπορεί να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι μπορεί και όχι. Πάμε να το πάρουμε να δώσουμε τα πάντα, να τιμήσουμε την φανέλα του ΟΦΗ και ότι προκύψει στην συνέχεια”.

“Γύρισα σε μια ομάδα που ο κόσμος με αγαπάει”

Στην συνέχεια είπαμε να αφήσουμε πίσω τις δύσκολες στιγμές που ανήκουν στο παρελθόν και να περάσουμε στο… σήμερα και την επιστροφή του στον ΟΦΗ αναφέροντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα σε μια ομάδα που ο κόσμος με έχει αγαπήσει. Έχω  αγαπήσει αυτή την ομάδα, αφού έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές και πολύ χαρούμενες στιγμές με τον ΟΦΗ και δεν γίνεται να μην βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου. Έχω πολλούς φίλους στον ΟΦΗ, έχω την οικογένεια μου στο Ηράκλειο γιατί είμαι παντρεμένος και στο Ηράκλειο, οπότε είναι χαρά μου να αγωνίζομαι με τη φανέλα του ΟΦΗ και να δίνω τα πάντα”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις πρώτες του σκέψεις για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του όταν ο Ολυμπιακός δεν τον υπολόγιζε δηλώνοντας: “Εφόσον έβλεπα πως στον Ολυμπιακό δεν προχωρούσε το θέμα, ήθελα να βρω τον αγωνιστικό μου ρυθμό σε μια άλλη ομάδα και πίστευα πως στον ΟΦΗ επειδή ξέρω την ομάδα με ξέρει ο κόσμος, με ξέρουν και θα είμαι δίπλα στην οικογένεια μου. Εννοείται σκέφτηκα πρώτα τον ΟΦΗ και ευτυχώς με αξίωσε ο θεός να επιστρέψω στην ομάδα”.

Το πρότζεκ, ο μεγάλος ΟΦΗ και η υπομονή του κόσμου…

Ο Δημήτρης Μάνος σε ερώτηση μας δεν απέφυγε να απαντήσει για το πως βλέπει όλο αυτό που γίνεται στην ομάδα το τελευταίο χρόνο αναφέροντας: “Οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι πάνε να ξεκινήσουν κάτι καλό, ένα καινούργιο πλάνο. Σίγουρα έχουν μπει στην ομάδα μεγάλα ονόματα και έντιμοι παράγοντες. Σίγουρα  αυτό που έχουν βάλει στόχο θα τα καταφέρουν και εύχομαι ότι έχουν πει να υλοποιηθεί για να ξανά γίνει ο ΟΦΗ μεγάλος όπως παλιά”, συνεχίζοντας: “Θέλει χρόνο το πρότζεκτ, θέλει αρκετή δουλειά, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, το πλάνο είναι μεγάλο και όπως είχαν πει και η ομάδα να είχε πέσει το ίδιο πλάνο θα ακολουθούσαν.

Είμαστε εδώ για να το ακολουθήσουμε αυτό το πλάνο για να δώσουμε πολύ μεγάλη χαρά στον κόσμο της ομάδας που έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα το ότι βρίσκονται στην ομάδα ο κύριος Γιάννης Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιώργος Σαμαράς δείχνει ότι πάει να γίνει κάτι καλό το οποίο πρέπει να το στηρίξουμε όλοι και να το αγαπήσουμε.

Ο κόσμος πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή αφού αυτό που χτίζεται είναι κάτι μεγάλο και καινούργιο. Έχει διαφορετικά πλάνα ο προπονητής φέτος και πρέπει όλα τα παιδιά να ανταπεξέλθουμε σε αυτό και να βγάζουμε τον αγωνιστικό χαρακτήρα που θέλει ο προπονητής. Πιστεύω να βγει κάτι καλό τώρα δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμα, όμως πρέπει να κερδίζουμε από τις προπονήσεις στην Ολλανδία να φτιάξουμε την φυσική μας κατάσταση και να γυρίσουμε υγιείς όλοι όπου είναι το σημαντικότερο”.

Η επιστροφή του στο “Γεντί Κουλέ” και οι στόχοι της ομάδας!

Ο ίδιος μας ανέφερε πως ανυπομονεί να παίξει και πάλι με τη φανέλα του ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ” λέγοντας: “Περιμένω πως και πως την επιστροφή μου στο “Γεντί Κουλέ”. Έχω ζήσει την ατμόσφαιρα αυτού του γηπέδου, έχω ζήσει τον κόσμο όταν είναι γεμάτο το γήπεδο και αυτό πραγματικά είναι κάτι το διαφορετικό και θέλει να το ζήσει κάθε ποδοσφαιριστής”.

Ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και σε στόχους για τη νέα χρονιά: “Η ομάδα έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι βάζουμε υψηλούς στόχους αφού η ομάδα ακόμα χτίζεται και έχουμε αρκετά νεαρά παιδιά. Θα δίνουμε τα πάντα θα ακούμε τον προπονητή μας και μέσα από το παιχνίδι μας να βγάζουμε τα αποτελέσματα. Εγώ από την μεριά μου εύχομαι να μπορέσω να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορώ στο φετινό πρωτάθλημα. Σίγουρα θα βοηθήσω την ομάδα και θα με βοηθήσει και μακάρι να έχουμε υγεία για να βοηθήσουμε τον ΟΦΗ να ξανά γίνει μεγάλος”.

Η αγάπη του κόσμου και το ενδιαφέρον του για τον ΟΦΗ

Ο κόσμος έχει αγαπήσει τον Δημήτρη Μάνο και όσο καιρό βρισκόταν μακριά από την ομάδα και ερχόταν διακοπές όσοι τον έβλεπαν στο δρόμο του έλεγαν για τον ΟΦΗ. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε λέγοντας: “Ο κόσμος στο δρόμο που με έβλεπε μου έλεγε άντε ρε Δημήτρη γύρνα στον ΟΦΗ και εγώ τους απαντούσα πως δεν είναι στο χέρι μου αυτή η επιλογή, όμως έτσι τα έφεραν οι καιροί και ήρθα στην ομάδα και πλέον είμαι εδώ και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα”.

Ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο ότι έβλεπε τον ΟΦΗ δηλώνοντας: “Παρακολουθούσα πέρυσι τον ΟΦΗ στην Super League παρότι δεν βρισκόμουν στην ομάδα. Είχα παλιούς γνωστούς, συμπαίκτες και αυτό με έκανε να βλέπω την ομάδα όπως και όλο το πρωτάθλημα”.

“Δεν θα πανηγύριζα γκολ κόντρα στον ΟΦΗ”

Ακόμα το “τανκ” του ΟΦΗ μίλησε για το συναίσθημα του να παίζει κόντρα στον ΟΦΗ με διαφορετική ομάδα μέσα στο “Γεντί Κουλέ” υπογραμμίζοντας πως: “Με γέμισε η είσπραξη του κόσμου που δεν με ξέχασε, με αγκάλισασε στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές. Αυτό με κέρδισε μέσα στο “Γεντί Κουλέ”. Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο δεν μπορείς να σκέφτεσαι όμως τέτοια πράγματα, αγωνίζεσαι για τη ομάδα που είσαι τιμάς την φανέλα και από εκεί και πέρα δεν θα το πανηγύριζα το γκολ εννοείται, αφού έχω περάσει μοναδικές στιγμές με τον ΟΦΗ και δεν θα πανηγύριζα ένα γκολ”.

Το σχόλιο για Σίμο και το μήνυμα στον κόσμο

Κλείνοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με έναν ποδοσφαιριστή όπου θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για ποδόσφαιρο του ζητήσαμε να μας κάνει ένα σχόλιο για τον Γιώργο Σίμο αναφέροντας: “Ξεκινάω ότι είναι καλός άνθρωπος. Όταν ένας προπονητής είναι καλός άνθρωπος σίγουρα μεταφέρει εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους ανεβάζει ψυχολογικά. Το πλάνο του μας το δείχνει σιγά σιγά και είμαστε υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε. Ξέρει να σου μιλήσει να σε προσεγγίσει σε κάποια πράγματα. Όσο περνάει ο καιρός τον μαθαίνουμε καλύτερα και πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες του”.

Ενώ δεν έλειψε να στείλει και το μήνυμα του στον κόσμο της ομάδας που γνωρίζει πόσο δύσκολα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια: “Για τον κόσμο έχω να πω πως πρέπει να είναι δίπλα μας, να βλέπουμε το “Γεντί Κουλέ” γεμάτο για την μεγάλη τους αγάπη τον ΟΦΗ και εγώ από την μεριά μου τους λέω πως θα δίνουμε πάντα το 100 τις εκατό και δεν θα τους απογοητεύσουμε θα τους κάνουμε να χαμογελάσουν ξανά”…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook