Αντίλ Ναμπί στο athleticradio.gr: “Να μην ζήσουμε ποτέ ξανά όσα ζήσαμε πέρυσι”

Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το κρισιμότερο γκολ των τελευταίων χρόνων για τον ΟΦΗ. Φάουλ στο 95′, γκολ και όλοι οι εφιάλτες για επιστροφή στα χωράφια πήγαν περίπατο. Κύριες και κύριοι, ο Αντίλ Ναμπί στο Gentikoule και στο athleticradio.gr.

Ο Άγγλος επιτελικός μέσος μίλησε αποκλειστικά στο Gentikoule και το athleticradio.gr από το Άπελντορν και το στρατηγείο του ΟΦΗ. Σε μια συνέντευξη που πάντα, το παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος, το όνομα του θα μπαίνει δίπλα στην φάση που έχει χαραχτεί στο μυαλό του, την καριέρα του.

Το γκολ – φάουλ στο 95′ του αγώνα με τον Πλατανιά θα παραμένει για πάντα στο μυαλό των οπαδών του ΟΦΗ και βέβαια η κουβέντα δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει από αυτήν την φάση.

 Αρχικά ο Αντίλ Ναμπί αναφέρθηκε στο μαγικό γκολ που πέτυχε με τον Πλατανιά θέλοντας ωστόσο να το αφήσει στο παρελθόν αφού η θέση του ΟΦΗ δεν είναι για τέτοια παιχνίδια λέγοντας: “Ήταν κάτι το φανταστικό. Αυτό το γκολ έκανε χαρούμενο εμένα και τους φίλους του ΟΦΗ, όμως ότι έγινε έγινε. Τώρα δεν θέλω να ξαναπαίξω φυσικά αγώνες μπαράζ, θέλω να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο με τον ΟΦΗ γιατί αυτό αξίζει”. 

“Αντίλ μπορείς να το ξανακάνεις”

Ο ίδιος μας μίλησε για την δύσκολη θέση αλλά και την ψυχραιμία που είχε να εκτελέσει το φάουλ σε ένα τέτοιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, βάζοντας μας μέσα στο μυαλό του εκείνη την στιγμή αλλά και όσα ακολούθησαν με την τρέλα του κόσμου και τη δική του: “Η πρώτη σκέψη μου πριν εκτελέσω το φάουλ ήταν να σουτάρω. Το είχα κάνει και νεότερος αφού είχα πετύχει γκολ από παρόμοια θέση και είπα στον εαυτό μου “ξέρεις κάτι μπορώ να το ξανακάνω”. Και εγώ τρελάθηκα μαζί με τον κόσμο όταν πέτυχα το γκολ. Αυτό που ένοιωσα εκείνη την στιγμή δεν περιγράφεται με λόγια. Με έκανε χαρούμενο και το ότι έβλεπε το ματς η οικογένεια μου από την Αγγλία και ήταν πραγματικά κάτι το μοναδικό το οποίο θα το θυμάμαι για πάντα”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε για την δύσκολη θέση αλλά και για ένα φάουλ στο πρώτο φιλικό από την ίδια θέση που το έστειλε στο… φεγγάρι: ” Ήταν σε δύσκολη θέση το γνώριζα καλά, ωστόσο ήθελα από την πρώτη στιγμή να σκοράρω δεν ήθελα να κάνω πάσα ή κάτι άλλο. Ήταν από το ίδιο σημείο αλλά το έστειλα στο φεγγάρι. Εντάξει τα φάουλ θέλουν εξάσκηση και θα συνεχίσω να δουλεύω για το καλύτερο της ομάδας και το δικό μου”.

Ο κόσμος τα γκολ και το Ελληνικό πρωτάθλημα

Δεν έχει σταματήσει ακόμα ο Ναμπί να βλέπει το γκολ με τον Πλατανιά αλλά και τα υπόλοιπα που πέτυχε με την φανέλα του ΟΦΗ. “Το έχω δει πάρα πολλές φορές από τότε που σκόραρα. Έχω δει όλα τα γκολ μου και αυτό με τον Ολυμπιακό. Μου τα δείχνει και ο κόσμος όπου με βλέπει, όμως τώρα θέλω να συνεχίσω και να κοιτάξω μπροστά για να πετύχω περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα”.

Τώρα όσον αφορά την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ: “Ήθελα να ρθω να παίξω στην Ελλάδα, να διακριθώ  και να πετύχω πολλά γκολ. Είμαι ευχαριστημένος γιατί πέτυχα αυτό τον αρχικό στόχο και η νοοτροπία μου είναι να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο και πιστεύω ότι ο ΟΦΗ το έχει αυτό το χαρακτηριστικό”.

Το πρότζεκτ, ο… πεινασμένος Σίμος και η αγάπη προς τον Σαμαρά!

Ο Αντίλ Ναμπί αναφέρθηκε και στο νέο πρότζεκτ που προσπαθεί να περάσει σε όλη την Ελλάδα ο ΟΦΗ τονίζοντας: “‘Έχουμε ένα καινούργιο πρότζεκτ με νέους προπονητές και παίκτες. Στην πρώτη γνωριμία με τον νέο τεχνικό έχω να πω ότι ήταν πολύ καλός, είχε φρέσκες και καινούργιες ιδέες και μακάρι όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον ΟΦΗ να πάει καλύτερα ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε ανάλογη θέση με πέρυσι και να παλεύει η ομάδα για τα μπαράζ αφού δεν της αξίζει”.

Παράλληλα  μίλησε για τις αλλαγές προπονητών: “Στο διάστημα που ήμουν στην ομάδα είχα τρεις προπονητές. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, ήταν όλοι καλοί, όμως ο νέος τεχνικός ανήκει στο νέο στυλ προπονητών που μου αρέσουν και έχει έρθει πεινασμένος για επιτυχίες και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και εμένα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Θα βοηθηθούμε όλοι, είναι ενθουσιασμένοι όλοι στην ομάδα από την πρώτη επαφή και όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε για το καλύτερο του ΟΦΗ”.

Στην συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Σαμαρά αλλά και την οικογένεια του δείχνοντας τον σεβασμό του προς αυτόν: “Ξέρω και τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιώργο. Ο κύριος Γιάννης είναι ένας φανταστικός προπονητής που έχει να σου δώσει κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και σε κρατάει σε εγρήγορση και δίπλα του μαθαίνεις πάρα πολλά. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και έχει μια φανταστική οικογένεια. Αγαπάει τον ΟΦΗ και το δείχνει σε κάθε του ευκαιρία”.

Οι στόχοι, η Ολλανδία και τα φιλικά…

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το νέο πρωτάθλημα υπογραμμίζοντας πως όλοι μέσα στον ΟΦΗ δεν θέλουν να ζήσουν όσα έζησε η ομάδα την προηγούμενη σεζόν: “Δεν μπορούμε να πούμε κάπου συγκεκριμένα ότι θα τερματίσουμε. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να διορθώνουμε τα λάθη που κάνουμε, να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα. Θα χτίσουμε την ομάδα σιγά σιγά όπως θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας. Σίγουρα δεν θα θέλουμε να δούμε την περυσινή χρονιά αφού φέτος κάνουμε κάτι διαφορετικό που αρέσει σε όλους και έχουμε φιλοδοξίες για καλά πράγματα φέτος. Τώρα όσον αφορά εμένα είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη μου χρονιά, πέτυχα τέσσερα γκολ, είχα έναν τραυματισμό που με άφησε πίσω, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι να κάνω μια ακόμα καλύτερη δουλειά και να συνεχίσω την προσπάθεια που έχω ξεκινήσει εδώ”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε για την φιλοσοφία κάνοντας λόγο πως: “Όλοι οι παίκτες στην ομάδα όπως και εγώ θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια για να μην βρεθεί η ομάδα στις τελευταίες θέσεις και όπως μας είπε ο κόουτς πρέπει να έχουμε την νοοτροπία του νικητή και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι για να κάνουμε χαρούμενο και τον κόσμο που έχει βρεθεί δίπλα μας όλη την χρονιά”.

Τώρα για την Ολλανδία και την προετοιμασία αλλά και το πρώτο φιλικό τόνισε: “Όλα είναι καλά εδώ προπονούμαστε σκληρά, όλοι είναι πολλοί καλοί οι άνθρωποι της ομάδας, οι συμπαίκτες μου και σίγουρα θα δώσουμε πολλά φιλικά εδώ. Δεν παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα αλλά ο βαθμός ετοιμότητας που θα δείξουμε για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Άρη. Πήγαμε καλά στο πρώτο φιλικό, σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε, όμως το αφήσαμε ήδη πίσω και ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με την Άντερλεχτ και νομίζω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και θα βγάζουμε αυτά που δουλεύουμε στο γήπεδο”.

ΜΟΝΟ ΟΦΗ

Κλείνοντας την συνέντευξη, του ζητήσαμε να μας στείλει ένα μήνυμα για τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει την ομάδα και ο ίδιος τους προετοίμασε με τα καλύτερα λόγια, κλείνοντας με την… ατάκα “ΜΟΝΟ ΟΦΗ”!

“Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα είμαστε καλύτεροι από την περυσινή χρονιά και γι αυτό το λόγο τους θέλουμε και πάλι δίπλα μας για ένα κατάμεστο “Γεντί Κουλέ” να είναι έτοιμοι αφού φέτος θα δουν ωραία πράγματα. ΜΟΝΟ ΟΦΗ”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook