Για μία θέση στον Τελικό

Σήμερα (21.00) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ στο Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Σήμερα το βράδυ (ΕΡΤ1, 9 μ.μ.) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ στο Στάδιο της Αγίας Πετρούπολης ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο για μία θέση στον Τελικό της διοργάνωσης.
Για το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάμπ γνωρίζαμε από την αρχή ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το επιβεβαίωσε στην πράξη. Για τους Βέλγους γνωρίζαμε ότι έχουν ποδοσφαιριστές με ταλέντο και ποιότητα, αλλά έδειξαν ότι πλέον διαθέτουν και στόφα μεγάλης ομάδας.
Τα υπόλοιπα στο γήπεδο… Ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Κροατία και την Αγγλία θα διεξαχθεί αύριο στις 9 μ.μ.
H επιτροπή διαιτησίας της FIFA όρισε διαιτητή της αναμέτρησης τον Ουρουγουανό Κούνια, που θα έχει ως βοηθούς του τους συμπατριώτες του Ταράν και Εσπινόζα, 4ο τον Μεξικανό Ράμος και 5ο, αναπληρωματικό βοηθό, τον επίσης Μεξικανό Τορεντέρα.
Αυτή θα είναι η 74η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο σε όλες τις διοργανώσεις. Η Γαλλία έχει νικήσει 24 φορές, το Βέλγιο 30, ενώ 19 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.
Είναι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά το Μουντιάλ του 1986, όταν η Γαλλία νίκησε με 4-2 στον μικρό τελικό.
Η Γαλλία έχει νικήσει και στα δύο ματς με το Βέλγιο σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με 3-1 το 1938 και με 4-2 το 1986.
Το Βέλγιο νίκησε με 4-3 τη Γαλλία την τελευταία φορά, σε φιλικό παιχνίδι στο Παρίσι το 2015.

Συμμετείχαν στα πρώτα Μουντιάλ

Παρόλο που οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες μόνο δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν από τις πρωταγωνίστριες των πρώτων Μουντιάλ. Μαζί με τη Βραζιλία και τη Ρουμανία ήταν οι μόνες ομάδες που συμμετείχαν και στις τρεις διοργανώσεις πριν από τον πόλεμο.
Συναντήθηκαν στον α’ γύρο του Μουντιάλ του 1938 με τη Γαλλία να επικρατεί με 3-1 και να περνάει στα προημιτελικά.
Την τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στα ημιτελικά, στο Μουντιάλ του Μεξικό το 1986, αντιμετώπισαν την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο το Βέλγιο έδειχνε επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις, δύο στιγμές μεγαλοφυίας του Μαραντόνα, οδήγησαν την Αργεντινή στον τελικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook