Φερστάπεν: «Σαν νίκη η δεύτερη θέση»

Ο Μαξ Φερστάπεν κινδύνεψε να μην τρέξει την Κυριακή (19/7) στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας καθώς έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

 Τελικά οι μηχανικοί της Red Bull επισκεύασαν πολύ γρήγορα το όχημα και ο Ολλανδός πιλότος όχι μόνο έτρεξε αλλά πήρε και τη δεύτερη θέση πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο 22χρονος δήλωσε ευχαριστημένος που κατάφερε να τερματίσει τόσο ψηλά υπό αυτές τις συνθήκες. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν πίστευα ότι θα τρέξω τελικά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Αυτή η δεύτερη θέση είναι σαν νίκη.

Ο πρώτος γύρος ήταν καθοριστικός. Είχα τη σωστή επιτάχυνση και πρόσφυση και έκανα μία πολύ καλή εκκίνηση, χάρη στην οποία μπορέσαμε να χωρίσουμε τις δύο Mercedes. Από εκεί και μετά πήγαν όλα καλά».

Στη συνέχεια ο Ολλανδός πιλότος μίλησε και για την τελευταία στιγμή του αγώνα, όταν ο Μπότας πήγε να τον προσπεράσει λέγοντας: «Πήγαινα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, όμως με πλησίαζε συνεχώς. Τα πράγματα δυσκόλεψαν επειδή είχα κυκλοφορία μπροστά μου, ενώ είχαν φθαρεί και τα ελαστικά μου. Τέλος καλό, όλα καλά όμως».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook