Λούις Χάμιλτον, ο πλουσιότερος αθλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Λιούς Χάμιλτον είναι ο πλουσιότερος αθλητής στο Ηνωμένο Βασίλειο με κέρδη 224 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την Rich List της εφημερίδας The Sunday Times.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Mercedes το 2018 αξίας έως 40 εκατομμυρίων λιρών ετησίως, αυξάνοντας με την καθαρή του αξία κατά 37 εκατομμύρια λίρες τον τελευταίο χρόνο.

Ο Ρόρι ΜακΛόρι, ο οποίος επέστρεψε στην κορυφή του γκολφ τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά από το 2015, είναι ο μόνος άλλος αθλητής που θα εμφανίζεται στην «λίστα πλουσίων» με 170 εκατομμύρια λίρες. Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής Γκάρεθ Μπέιλ, που κερδίζει 350.000 λίρες ανά εβδομάδα (μετά τη φορολογία) στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει 114 εκατομμύρια λίρες κέρδη και είναι ο πλουσιότερος αθλητής ηλικίας 30 ετών και κάτω.

Η «Young Rich List» κυριαρχείται από προσωπικότητες του αθλητισμού, με παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα πυγμαχία να είναι ο μόνος μη ποδοσφαιριστής, ανάμεσα στους δέκα πρώτους. Ο Τζόσουα κέρδισε περίπου 78 εκατομμύρια λίρες από τις δύο αναμετρήσεις του με τον Άντι Ρουίς Jr πέρυσι, φτάνοντας τα 107 εκατομμύρια λίρες.

Οι δέκα πλουσιότεροι νεαροί αθλητές ηλικίας 30 ετών και κάτω (τα ποσά σε λίρες):

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook