Στο Fiat Concept Centoventi το Red Dot Award 2019

Το Red Dot Award 2019 κέρδισε το Fiat Concept Centoventi, στην κατηγορία Design Concept, μία από τις τρεις του διάσημου θεσμού. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που αποτελεί το όραμα της Fiat για μία ηλεκτροκίνηση για όλους. Το αυτοκίνητο έχει μία βασική δομή και από εκεί και πέρα, προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη. Τα αξεσουάρ εντός […]

Το Red Dot Award 2019 κέρδισε το Fiat Concept Centoventi, στην κατηγορία Design Concept, μία από τις τρεις του διάσημου θεσμού. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που αποτελεί το όραμα της Fiat για μία ηλεκτροκίνηση για όλους.

Το αυτοκίνητο έχει μία βασική δομή και από εκεί και πέρα, προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη. Τα αξεσουάρ εντός καμπίνας μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν εύκολα και αυτό ισχύει από το ντουλαπάκι και τον πίνακα οργάνων, έως τα καθίσματα. Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να αλλαχτεί με αποχρώσεις και επιφάνειες, ενώ αναφορικά με την αρχιτεκτονική των μπαταριών, του εξασφαλίζουν αυτονομία 100-500 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο είναι τέλειο για την πόλη, αλλά και τις εξορμήσεις στο βουνό ή τη θάλασσα.

Ο θεσμός του Red Dot Award δημιουργήθηκε το 1955 και θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες βραβεύσεις στον χώρο του σχεδιασμού. Φέτος, πάνω από 5.500 βιομηχανικά προϊόντα από 55 χώρες εξετάστηκαν, ώστε η επιτροπή να πάρει την τελική της απόφαση.

Πηγή: Fiat

© Πηγή: to10.gr