Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake 2020: Εκκεντρικές επιδόσεις

To οπλοστάσιο επιδόσεων της AMG αποκτά μια ακόμα εισαγωγική πρόταση με τα διακριτικά 35 υπό την μορφή της ιδιάζουσας προσωπικότητας της CLA Shooting Brake.

H γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της εισαγωγικής AMG έκδοσης για την Shooting Brake της CLA, η οποία όπως και οι υπόλοιπες «μικρές» της Mercedes-Benz υιοθετεί τα διακριτικά AMG 35 προσφέροντας ένα μείγμα υψηλών επιδόσεων και πρακτικής εκκεντρικότητας που ουσιαστικά, χάρη στην αισθητική ιδιαιτερότητα της έκδοσης, δεν έχει αντίπαλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τετρακύλινδρος δίλιτρος κινητήρας των 306 ίππων ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με το επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με τις συστάσεις η CLA 35 Shooting Brake μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 250 χλμ. με την συνδρομή του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Για τη διαχείριση της γενναιόδωρης ισχύος η Mercedes-AMG έχει προχωρήσει σε αναβαθμίσεις στο πλαίσιο ενισχύοντας περαιτέρω την στρεπτική ακαμψία του, ενώ κατά τις συνήθεις τακτικές του Affalterbach η νέα έκδοση διαθέτει μεγαλύτερα δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά. Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει ο επαναπρογραμματισμός του συστήματος ελέγχου ευστάθειας το οποίο στην προκειμένη περίπτωση μειώνει την παρεμβατικότητά του. 

Σε αντίθεση επίσης με ό,τι γνωρίζουμε για την AMG A 35, το σύστημα 4Matic στην περίπτωση της CLA 35 Shooting Brake δεν μεταδίδει μόνιμα την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αλλά με τη συνδρομή ενός πολύδισκου συμπλέκτη που εφοδιάζει το πίσω διαφορικό μπορεί να κατανείμει το σύνολο της διαθέσιμης ροπής αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς ή  και έως 50/50 ανάμεσα σε μπροστινό και πίσω άξονα, προς όφελος της αποδοτικότητας.

Για του λόγου το ακριβές η CLA 35 υπόσχεται μέση κατανάλωση καυσίμου 7,4 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 168 γρ./χλμ. αν και μάλλον τα συγκεκριμένα μεγέθη έχουν μάλλον ελάχιστη σημασία για τους δυνητικούς αγοραστές του μοντέλου.

Όπως ισχύει για όλες τις AMG εκδόσεις, η CLA 35 Shooting Brake προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε προγραμμάτων οδήγησης μέσω του AMG Dynamic Select (Smoothness, Comfort, Sport, Sport+ και Individual) με το Comfort να απεμπλέκει τον πίσω άξονα προς όφελος της αποδοτικότητας και το δυναμικότερο Sport+ να καθιστά αιχμηρότερη την απόκριση του γκαζιού αλλά και του κιβωτίου που επιτρέπει τη διπλή αποσύμπλεξη στο κατέβασμα.

Οπτικά η CLA 35 Shoooting Brake μπορεί να μην διαθέτει, αντίστοιχης έντασης σπορ πινελιές με την A 35 AMG παρ΄όλα αυτά, επωφελείται από ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ξαναγραμμένα κατώτερα πλευρικά τμήμα, ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη και νέες μεγαλύτερες απολήξεις για την εξάτμιση.


Οι ιδιοκτήτες της θα μπορούν να επιλέξουν επίσης προαιρετικά τροχούς 19 ιντσών και το αεροδυναμικό πακέτο της ΑΜG το οποίο προσθέτει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, και εξασφαλίσει μια επιθετικότερη εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, η CLA 35 Shooting Brake διαθέτει όλα εκείνα τα διακριτικά σημάδια που καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμη την υπογραφή του Affalterbach όπως το χαρακτηριστικό σπορ τιμόνι, τα πεντάλ αλουμινίου, η χαρακτηριστική αισθητική στην κεντρική κονσόλα και φυσικά οι νέες ενδείξεις και γραφικά δια χειρός AMG στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τα σπορ καθίσματα τα οποία όσοι το επιλέξουν μπορούν να αναβαθμίσουν, επί το αθλητικότερο προσθέτοντας παράλληλα φωτιζόμενο μαρσπιέ από χάλυβα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook