Νέο compact SUV από την ΚΙΑ με γεύση από XCeed

Η ΚΙΑ δίνει το στίγμα ενός νέου compact SUV το οποίο προορίζει για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας, αλλά και το οποίο θα μοιραστεί αναπόφευκτα πολλά στοιχεία με το αντίστοιχου μεγέθους και προδιαγραφών ευρωπαϊκό XCeed το οποίο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη.

H κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά σκίτσων με τα οποία προλογίζει ένα νέο μικρό SUV το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα στοχεύσει στη γενιά των millennials, στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

To νέο μοντέλο, το οποίο επί της ουσίας, αποτελεί την έκδοση παραγωγής του SP Signature Concept που παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο στην έκθεση της Σεούλ, δεν δείχνει  να επιφυλάσσει εκπλήξεις ως προς τον σχεδιασμό του, υιοθετώντας ωστόσο μια νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά την χαρακτηριστική “tiger nose” όψη των ΚΙΑ όπου τα φωτιστικά σώματα αποτελούν νοητή προέκταση της γρίλιας.

Επίσης τα φωτιστικά σώματα αυτά καθ΄αυτά υιοθετούν τεχνολογία LED αλλά και τρισδιάστατα στοιχεία. Κάτω από αυτά ξεχωρίζει μια διαφορετική προσέγγιση στoν προφυλακτήρα η οποία αποτελεί μια πιο επιθετική μετεξέλιξη του μοτίβου του Sportage, με τρεις εισαγωγές αέρα. 

Σε ό,τι αφορά το πίσω μέρος η ΚΙΑ δείχνει να απαρνείται το ενιαίο φως φρένου που  χρησιμοποιεί σε πάμπολλα μοντέλα της, προς όφελος δύο ξεχωριστών πίσω φωτιστικών σωμάτων σε μοτίβο C.

Tην εικόνα συμπληρώνει η παρουσία των διπλών απολήξεων της εξάτμισης και μιας μεταλλικής προστατευτικής ποδιάς, αν και η πλειονότητα των ιδιοκτητών του, μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την άσφαλτο.

Αν και το συγκεκριμένο SUV το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα ανάμεσα σε Stonic και Sportage δεν πρόκειται να διατεθεί στην Ευρώπη, αποτελεί ιδανικό οδηγό για  το αντίστοιχου μεγέθους και προδιαγραφών XCeed το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή  έκθεση της Φρανκφούρτης, υιοθετώντας μια αναλόγως αιχμηρή αισθητική.