MINI Clubman 2019: Ανανέωση στα σημεία

Η ΜΙΝΙ επιμηκύνει τον κύκλο ζωής του Clubman με μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που αποσκοπούν κυρίως στην ανανέωση της εξωτερικής του εμφάνισής.

Ένα από τα πλέον εκκεντρικά όσο και χαρακτηριστικά μοντέλα της ΜΙΝΙ, υποδέχεται μια σειρά βελτιώσεων οι οποίες φιλοδοξούν να το ανανεώσουν για πρώτη φορά μετά την εμφάνισή της δεύτερης γενιάς του.

Στην όψη του Clubman κυριαρχεί η ανασχεδιασμένη και μεγαλύτερη γρίλια η οποία απαρτίζεται από περισσότερες οριζόντιες δοκούς και περιβάλλεται από ένα πιο λεπτό επιχρωμιωμένο πλαίσιο στις απλές εκδόσεις ενώ στις ισχυρότερες παραλλαγές του S και SD, η γρίλια ακολουθεί ένα κυψελοειδές μοτίβο.

Βελτιωμένα είναι και τα κεντρικά φωτιστικά σώματα τα οποία εξακολουθούν να είναι τεχνολογίας αλογόνου, έχουν υποστεί όμως τροποποιήσεις στο εσωτερικό τους με στόχο τη βελτίωση της φωτεινότητας. 

Οι ιδιοκτήτες του ανανεωμένου Clubman θα μπορούν να επιλέξουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία περιβάλλονται από τον χαρακτηριστικό λευκό δακτύλιο στο εσωτερικό τους και επίσης προαιρετικά μπορούν να γίνουν αυτομάτως ρυθμιζόμενα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκουν και τα φώτα ομίχλης τεχνολογίας LED τα οποία επίσης φέρουν τον χαρακτηριστικό λευκό δακτύλιο στο εσωτερικό τους.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα επίσης ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED για τα οποία οι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν το χαρακτηριστικό μοτίβο της βρετανικής σημαίας όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα νέα MINI.

Στις προδιαγραφές του Clubman προστίθεται επίσης και η δυνατότητα επιλογής μιας σπορ ανάρτησης η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 1,0 εκ. και μπορεί να συνδυαστεί με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ δύο διαμορφώσεων.

Τις περιορισμένες αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση συμπληρώνει ο εμπλουτισμός της χρωματικής παλέτας με νέες αποχρώσεις με ευφάνταστες ονομασίες όπως το μεταλλικό κόκκινο Indian Summer, το χαρακτηριστικό British Racing Green και το νέο μαύρο, Enigmatic Black.

Ακόμα πιο περιορισμένες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου η ΜΙΝΙ έχει προσθέσει νέες επιλογές για τις επενδύσεις ενώ έχει εμπλουτίσει και με ορισμένες νέες εφαρμογές το σύστημα infotainment το οποίο στη βασική του έκδοση εξακολουθεί να φιλοξενείται σε οθόνη μεγέθους 6,5 ιντσών που προαιρετικά μπορεί να αυξηθεί σε 8,8 ίντσες.

Ανέπαφη παραμένει και η γκάμα κινητήρων η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνει παραλλαγές του τρικύλινδρου 1,5 λίτρου ισχύος από 102 έως 136 ίππους και τον δίλιτρο των 192 ίππων σε ό,τι αφορά τις επιλογές βενζίνης.

Την πετρελαιοκίνητη γκάμα εξακολουθούν να απαρτίζουν ο τρικύλινδρος 1,5 λίτρου των 116 ίππων και ο δίλιτρος diesel σε εκδοχές ισχύος 150 και 190 ίππων. Παράλληλα, οι κορυφαίες εκδόσεις ισχύος βενζίνης και πετρελαίου εξακολουθούν να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook