Mercedes-Benz GLB Concept: Το νέο SUV μέλος

Το νέο μέλος της περιπετειώδους γκάμας της Mercedes-Benz αποκαλύπτει το πρώτο κομμάτι του παζλ που όταν συμπληρωθεί, θα προσθέσει στην γκάμα της γερμανικής φίρμας ένα νέο compact SUV με off-road σχεδίαση το οποίο, αρχικά, θα αποκαλυφθεί ως πρωτότυπο από την προσεχή έκθεση της Σαγκάης.

Η Γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής του μοντέλου που θα αποτελέσει μελλοντικά την νέα πρότασή της στα compact SUV.

O λόγος για την GLB η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της σε πρωτότυπη εκδοχή στην έκθεση της Σαγκάης η οποία ανοίγει αυλαία στις 15 Απριλίου, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα που θα την οδηγήσει στην παραγωγή και στην γκάμα της Mercedes-Benz όπου θα βρεθεί ανάμεσα σε GLA και GLC.

Επί του παρόντος, η πρώτη επίσημη εικόνα της, περιορίζεται στην αποτύπωση του εσωτερικού του πρωτότυπου που θα αναλάβει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για την νέα GLB και η οποία δεν δείχνει να απέχει από την νέα σχεδιαστική πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η παρουσία του συστήματος MBUX στα εσωτερικά των νεότερων μοντέλων της Mercedes-Benz.

Εκτός από την οικεία σχεδίαση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, αν και πρόκειται ουσιαστικά για μια εικόνα που προέρχεται από την πρωτότυπη εκδοχή της GLB, δείχνει απολύτως ρεαλιστική και πολύ κοντά στην πραγματική εικόνα της αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, όπως είναι ήδη γνωστό τόσο βάσει των επίσημων ανακοινώσεων από μέρους της Mercedes-Benz όσο και από τις εμφανίσεις των αντίστοιχων δοκιμαστικών πρωτοτύπων, η GLB θα επιδιώξει μια πιο περιπετειώδους λογικής σχεδίαση σε σχέση με την GLA, έχοντας ήδη αποκτήσει τον χαρακτηρισμό της «μικρής G-Class».

H διαφορετική και πιο τετραγωνισμένη αισθητική σε σχέση με την GLA, εκτός από μια πρόταση με πιο τυπικά off-road σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αναμένεται να καταστήσει την GLB και σαφώς πιο ευρύχωρη από το μικρότερο SUV των Γερμανών, στοιχείο που θα έχει θετική επίδραση τόσο στο θάλαμο επιβατών όσο και σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

Κινητήρες και κιβώτια αναμένεται να προέλθουν από το οπλοστάσιο των νέων μικρών της Mercedes-Benz, αν και με δεδομένη την πιο περιπετειώδη υπόσταση του μοντέλου αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες τετρακίνητες εκδόσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook