Mercedes-Benz GLC Coupe 2020: Σε αντίστροφη μέτρηση

Η Mercedes-Benz δίνει τα πρώτα επίσημα δείγματα γραφής της GLC Coupe, η οποία θα ολοκληρώσει τη διαδικασία ανανέωσης της GLC –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις «απλές» εκδόσεις της, καθώς στο άμεσο μέλλον δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι AMG εκδόσεις.

Μετά την εμφάνιση της ανανεωμένης GLC στην έκθεση της Γενεύης, η Mercedes-Benz προετοιμάζεται για την έλευση της επίσης ανανεωμένης δυναμικότερης έκδοσης αμαξώματος του SUV μοντέλου της, φροντίζοντας να δώσει μια πρώτη γεύση, με μια σειρά από teasers τα οποία δημοσιοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Όπως και η «απλή» GLC, η Coupe έκδοση αναμένεται να επωφεληθεί από ανασχεδιασμένα κεντρικά φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα LED ημέρας τα οποία επίσης υπακούουν σε νέα αισθητική.

Από τα teasers προκύπτει επίσης ότι η GLC Coupe θα υιοθετήσει λίγο διαφορετικά πίσω φωτιστικά σώματα σε σχέση με την ήδη γνωστή GLC. 

Αν και η γερμανική φίρμα δεν έχει επί του παρόντος, δημοσιοποιήσει εικόνες από το εσωτερικό της GLC Coupe, η αλλαγή προδιαγράφεται εξίσου ριζική με την ήδη γνωστή GLC, με κυρίαρχο το ευφυές σύστημα infotainment, MBUX, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής οθονών από 8,4 έως 10,25 ίντσες και θα συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Στις επιλογές και της GLC Coupe θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία των νέας τεχνολογίας κινητήρων βενζίνης και diesel με τους πρώτους να επωφελούνται από ήπια υβριδική τεχνολογία και το παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του και στην μείωση των εκπομπών ρύπων.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις επιλογές βενζίνης, πρόκειται για δύο τετρακύλινδρους κινητήρες 2,0 λίτρων, αμφότεροι σε συνδυασμό με το παραπάνω υβριδικό σύστημα οι οποίοι προσφέρουν ισχύ 197 και 258 ίππων με την τετρακίνηση να αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων του γερμανικού SUV.

Tις πετρελαιοκίνητες επιλογές και της GLC Coupe αναμένεται να απαρτίζουν οι εκδόσεις GLC 200 d με ισχύ 163 ίππους, GLC 220 d απόδοσης 194 ίππων και η GLC 300 d ισχύος 245 ίππων οι οποίες θα συνδυάζονται ως standard με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Αν και με δεδομένη την πρόσφατη πρεμιέρα της GLC, είναι γνωστά πολλά από τα χαρακτηριστικά της ανανεωμένης GLC Coupe δεν ισχύει το ίδιο και για την χρονική στιγμή της πρεμιέρας της, με επικρατέστερη εκδοχή την παρουσία της στην έκθεση της Νέας Υόρκης η οποία ανοίγει αυλαία τον Απρίλιο.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook