Nissan Leaf: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο που σπάει το φράγμα των 400.000 μονάδων

Το Leaf κατακτά ένα ακόμα ορόσημο καθώς οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 400.000 μονάδες καθιστώντας το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό διαχρονικά.

Η Nissan, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Leaf ανήλθαν σε 400.000 μονάδες από την στιγμή της εμφάνισης της 1ης γενιάς του, το 2010, ορόσημο το οποίο το καθιστά το ηλεκτρικό με τις υψηλότερης πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα αποτελεί και το πλέον δημοφιλές μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας.

Πλην της σημασίας του συγκεκριμένου ορόσημου για την Nissan, αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόλος των πωληθέντων Leaf, εκτιμάται ότι, από καταβολής του μοντέλου, έχει διανύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, μέγεθος που αν επρόκειτο για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα απαιτούνταν καύσιμο που ισοδυναμεί με 3,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετησίως τα οποία χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική φύση του Leaf, εξοικονομούνται με ό,τι συνεπάγεται για τη συμβολή του στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Υπενθυμίζεται ότι το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan κατασκευάζεται σε τρεις ηπείρους, καθώς η παραγωγή του φιλοξενείται στην Oppama της Ιαπωνίας, στο Sunderland στη Βρετανία και στην Smyrna του Tennessee και διατίθεται σε 50 και πλέον αγορές σε όλο τον κόσμο.

Πλην του τελευταίου ορόσημου των 400.000 μονάδων, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2018, το Leaf είχε ανακηρυχθεί ως το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη αλλά και το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, βάσει πωλήσεων, στον παράδεισο των ηλεκτρικών στη Νορβηγία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook