Lagonda All Terrain Concept: Γη και ύδωρ για την ηλεκτροκίνηση

Η επιστροφή της βρετανικής φίρμας, εκτός από ηλεκτρική, προδιαγράφεται και ιδιαζόντως εκκεντρική σχεδιαστικά όπως προδίδει η προσέγγιση στο πρωτότυπο μοντέλο που η Lagonda παρουσιάζει στη Γενεύη και το οποίο πρόκειται να μετασχηματιστεί σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όσο και εξαιρετικά πολυτελές SUV από το 2022.

H Aston Martin, επανέρχεται από την έκθεση της Γενεύης στο «θέμα» της επιστροφής της Lagonda, παρουσιάζοντας ένα –ακόμα- πρωτότυπο με τα διακριτικά All-Terrain Concept το οποίο αναλαμβάνει να προπέμψει ένα αντιστοίχως επιβλητικού ύφους και μεγέθους καθώς και ηλεκτροκίνητου SUV το οποίο αναμένεται από το 2022.

Μέχρι τότε το Lagonda All Terrain Concept συστήνει τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του τα οποία, έλκουν την καταγωγή τους από τον κόσμο των πολυτελών γιοτ, απ΄όπου και έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους οι σχεδιαστές της φίρμας σμιλεύοντας την παράξενη σιλουέτα του ευμεγέθους SUV με το προτεταμένο πίσω τμήμα.

Εκτός από την εξωτερική σχεδίαση, το All Terrain Concept απηχεί την αισθητική και την πολυτέλεια των γιοτ και στο εσωτερικό του, υποσχόμενο αντίστοιχες δόσεις εκζήτησης και άνεσης ενώ εκτός από την αυστηρά για τους προφανείς λόγους άνεσης διάταξη, οι Βρετανοί έχουν επιλέξει ένα παράξενο layout για τη διαμόρφωση των «οργάνων» που ενσωματώνονται στο τιμόνι. 

Παρεμπιπτόντως, όπως κάθε concept car αυτού του διαμετρήματος που σέβεται τον εαυτό του, το All Terrain Concept μπορεί να απαλλάξει τον οδηγό του από την χρήση του τιμονιού καθώς αξιώνει λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης.

Υπό το σκεπτικό της αυτόνομης οδήγησης, τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες και να τοποθετηθούν αντικριστά με τα πίσω ενώ, η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται από αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες.

Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται και το αιωρούμενο κλειδί το οποίο τοποθετείται στην χάλκινη επιφάνεια ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και αιωρείται με τη συνδρομή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook