Τα χρώματα της επιστροφής της Alfa Romeo στην F1

Η Alfa Romeo αποκάλυψε τους χρωματισμούς της νέας C38, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων δοκιμών στη Βαρκελώνη.

Mετά την μετονομασία της Sauber σε Alfa Romeo Racing στις αρχές της χρονιάς και την πρώτη εμφάνιση του μονοθεσίου στην πίστα του Fiorano την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλοελβετικής σύμπραξης ομάδα αποκαλύπτει τα νέα χρώματα του μονοθεσίου της που περιβάλλεται από την γνώριμη και κλασικά ιταλική διχρωμία, κόκκινου-λευκού, με το κόκκινο να αυξάνει την κυριαρχία του στις επιφάνειες της C38, σε σχέση με πέρυσι.

Εκτός από τη νέα ονομασία της ομάδας και την μετεξέλιξη των χρωματισμών επί το ιταλικότερο, η C38 η οποία κατασκευάζεται στο Hinwill στην Ελβετία ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα επιθετική όσο και καινοτόμο αεροδυναμική σχεδίαση του ρύγχους της και για τα χαρακτηριστικά πτερύγια που αποσκοπούν στην καλύτερη ροή του αέρα.

Στο κόκπιτ της C38 θα βρεθεί οι Kimi Raikkonen ο οποίος έκανε ήδη τα πρώτα χιλιόμετρα στην πίστα του Fiorano στις 14 Φεβρουαρίου, με την C38 στα χρώματα του… Αγ. Βαλεντίνου και θα πάρει επίσης πρώτος το βάπτισμα του πυρός στις δοκιμές της Βαρκελώνης, για να δώσει τη σκυτάλη την Τετάρτη 20/2 στον team-mate του, Antonio Giovinazzi.